• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[v40, 1,9D 115km, 2004r.] Głośna praca po wymianie rozrządu.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
I nadal nie otrzymałem od ciebie odpowiedzi jaki wpływ ma zapowietrzony układ chłodzenia o którym pisałeś wcześniej na niewłaściwą pracę silnika. Ale pewno nie otrzymam odpowiedzi na to pytanie coś czuję.

Po wymieni pompy układ odpowietrzyłeś?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
I nadal nie otrzymałem od ciebie odpowiedzi jaki wpływ ma zapowietrzony układ chłodzenia o którym pisałeś wcześniej na niewłaściwą pracę silnika.
Byś tak chciał wszystko wiedzieć...:p:D mniej wiesz- dłużej żyjesz- jak mówi stare przysłowie:p:D:rolleyes:

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Byś tak chciał wszystko wiedzieć...:p:D mniej wiesz- dłużej żyjesz- jak mówi stare przysłowie:p:D:rolleyes:
A chciałbym, bo intryguje mnie to zagadnienie, spać nie mogę, wszystko mnie swędzi. I tak se myślę że jak dostane odpowiedz to minie, mam nadzieje.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A chciałbym, bo intryguje mnie to zagadnienie, spać nie mogę, wszystko mnie swędzi. I tak se myślę że jak dostane odpowiedz to minie, mam nadzieje.
Myślę, że zdałeś pytanie które pozostanie bez odpowiedzi.... a przynajmniej tej sensownej:rolleyes::D

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Myślę, że zdałeś pytanie które pozostanie bez odpowiedzi.... a przynajmniej tej sensownej:rolleyes::D
A ja jestem tego pewien szamanie Woodoo. Tak czy owak wszystkiego najlepszego wszystkim życzę i wesołego alleluja!

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ha,ha,ha, na swędzenie to mokrym ręcznikiem trzeba by owinąć i korzystać ze sprawdzonych usług:D:D:p

topsped

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Koszalin
I nadal nie otrzymałem od ciebie odpowiedzi jaki wpływ ma zapowietrzony układ chłodzenia o którym pisałeś wcześniej na niewłaściwą pracę silnika. Ale pewno nie otrzymam odpowiedzi na to pytanie coś czuję.
Napisał że się grzeje. Ale nie napisał czy się grzeje na postoju czy podczas jazdy. Rozrzad prosty ja nie potrzebuje blokad do złożenia. Swoją drogą wiem że jesteś najlepszy w tym co robisz. Ja jestem tylko Januszem który składa sprzęt rolniczy

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Rozrzad prosty ja nie potrzebuje blokad do złożenia.

szok.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
przed rozrządem było ok, a teraz nie, więc?....gdzie leży przyczyna? są tacy co to do V6 nie potrzebują blokad...tylko klej kropelka:D

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Rozrzad prosty ja nie potrzebuje blokad do złożenia. Swoją drogą wiem że jesteś najlepszy w tym co robisz. Ja jestem tylko Januszem który składa sprzęt rolniczy
Jestem?! Dobrze wiedzieć, dzięki. Nie potrzebujesz blokad bo tam się tylko wał kołkiem osikowym blokuje. Pewno że można bez, np. na czujnik zegarowy albo jak co niektórzy na flamaster ale to drugie to partyzantka. A jednak się troche spinasz topspedzie. Nie nerwuj sie chłopaku, ja też kiedyś sprzęt rolniczy naprawiałem, pługi, brony, kopaczke konną a nawet grabie ręczne, to nie wstyd ani hańba to zaszczyt. Jaja se robię, święta są "wesołego alleluja" życzę tobie kolego.

są tacy co to do V6 nie potrzebują blokad...tylko klej kropelka:D
A po co klej szumku? Że się tak zapytam.

ha,ha,ha, na swędzenie to mokrym ręcznikiem trzeba by owinąć i korzystać ze sprawdzonych usług:D:D:p
Dobre, dobre ale samo przeszło więc odpuszczam owijanie.

Ostatnia edycja:

Gelo2104

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Kock
www.profistudio.net
Napisał że się grzeje. Ale nie napisał czy się grzeje na postoju czy podczas jazdy. Rozrzad prosty ja nie potrzebujeblokad do złożenia.
Wystarczy że auto trochę pochodzi a temperatura idzie ostro w górę. Jak na diesla za szybko. Na czas świąt remont odpuściłem ale jutro powrót. Rozrząd jest prosty ale wg mnie''nasi tu byli''. Na blokadę na wale nie mogę liczyć bo po jej wkręceniu jest luz na 2 ząbki. Zacznę od sprawdzenia klinów.

Gelo2104

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Kock
www.profistudio.net
Kliny całe, wkręcona blokada na wale. Wygląda to jak na foto .Wałka rozrządu na znak nie mogę przekręcić bo blokuje.

Załączniki

• IMG_20171227_154933.jpg
    IMG_20171227_154933.jpg
    655,1 KB · Wyświetleń: 29
  • IMG_20171227_155145.jpg
    IMG_20171227_155145.jpg
    615,5 KB · Wyświetleń: 30
  • IMG_20171227_155917.jpg
    IMG_20171227_155917.jpg
    737,7 KB · Wyświetleń: 29
Do góry Bottom