• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vas 5054a

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Mam vasa bez oki poza tym jest wszustko i działa z odisem UDS, więc sam się zastanawiam po co to. Może do pracy online?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
cos czytalem ze te bez OKI nie robią silników TSI i TFSI

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
jak będę miał takie autko do diagnozy to sprawdzę

szymong512

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
trzeba by je obnażyć żeby powiedzieć czym się różnią.... mam na myśli to co mają w środku na swoich płytkach PCB. Z obudowy to one wszystkie wyglądają prawie tak samo ale jak się je otwiera to wtedy widać czym się różnią. Są takie co nie mają połowy pod zespołów wlutowanych w PCB a sa takie które wygladają 1:1 w stosunku do ori. Wiadomo ze za 200zł nie dostaniesz klona 1 : 1 tylko jakiś klon klona z klona...

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Ja kupiłem w licytacji jeden z pierwszych wersji. Sprzęt jest oddzielny dla osobówek i ciężarówek. Dla mnie 3w1 to nie klon ale przeszczep. Mój ac aktualizuje się bez żadnych problemów natomiast te nowe nie za bardzo a tanie wogóle (kumpel ma za 699 i chodził pół roku a jak oddał do naprawy to napisali mu że to złom) Więc najlepiej patrz na komentarze od kupujących i ewentualnie kontaktuj się z nimi i zapytaj jak działają. No i kable to podstawa.
Powodzenia.

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
Sprzęt jest ten sam do osobówek i ciężarówek zawsze tak było chociażby z tego powodu ze kupując osobówki zawsze mozesz podnieść sobie to do ciężarówek i miec jedno i drugie i w drugą stronę tak samo tak jest w oryginale. W podróbach chinole zrobili podział który ograniczony był tylko przez numer seryjny i do wersji tylko do osobówek nie wkładali przetwornic napięcia 24v tylko samo 12v. W oryginale i dobrej podróbie zawsze będzie Ci działać cars i trucks jak wpiszesz odpowiednie klucze sprzętowe.... a że chinczyk bardziej skompy niż polak to jak tylko ma okazje to obniża koszty gdzie się da nawet na małych transformatorkach napięć. Polak chce tanio to chinczyk robi tanio ale o jakości wtedy juz się nie rozmawia. A dobra podroba jest jak oryginał i działać będzie na osobowych i ciezarowych i aktualizawac sie bedzie bez problemu.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
To Ze sprzęt jest ten sam jak twierdzisz to akurat jest na niekorzyść dla producenta.

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
To Ze sprzęt jest ten sam jak twierdzisz to akurat jest na niekorzyść dla producenta.
A to też tak nie do końca bo to zależy w jakim kraju. Są kraje że ludzie nie szukają podrób i stać ich na ori i wtedy producent ma lepiej i klient też.
Ktoś kupi do carsów spodoba mu się może w przyszłości zechce mieć trucks i może sobie w każdej chwili dokupić sama licencje i już ma jedno i drugie. W kilka chwil rozszerzył sobie możliwości testera i jest zadowolony, producent też bo w kilka chwil zarobił sprzedając samą licencję. Cały świat to nie tylko nasze polskie podwórko gdzie 90% naszych poczynań to "kombinacje" są kraje gdzie ludzi stać godnie żyć i godnie pracować bez kombinowania. Jedni to docenią na korzyść a inni wykorzystają na niekorzyść. Wszystkim nie dogodzisz... reasumując pewnie gdyby producent konstruował urządzenie na PL, Chiny i tego typu kraje gdzie się kombinuje żeby było tanio to pewnie by inaczej zabezpieczyli wszystko.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
I tu się z Tobą zgadzam :)
Aktywujesz AC 2013.2 czy udostępniasz aktywator?

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
ja posiadam i to nie jeden i są przeróżne chociaż mają podobne obudowy

Punktów
0
Witam.
Czy ktos wie jak zaadoptowac halogeny na swiatla dzienne I doswietlanie zakretow w passacie b6 przy uzyciu vasa 5054. Wiem ze vcds robi sie to przy uzyciu dlugiego kodowania. na ten glowicy zaczynam dopiero prace, stad moje pytanie.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
koledzy działa Vas na win 7 testował ktoś ? bo muszę kupić nowego laptopa a mogę wyrwać taniej tableta z win 7 o dosyć dobrych parametrach

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Podejrzewam że Vas nie działa na win7 ponieważ musi mieć javę. Ale nie testowałem.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
albo czy ktoś może ma windows xp tablet edytion ? na tym powinien Vas chodzić chyba na tablecie ?

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Na tablecie powinien chodzić.

Do góry Bottom