• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vectra B 1.6 16v 1996 nie pali na 3 i 4 cylinder

Piotr_Ocieczek

Początkujący
Punktów
0
Witam Koledzy
Jestem nowy na Waszym forum i chcialbym wszystkich przywitac.
Mam problem z Vectra B , 1.6 benz bez gazu nie pali na 3 i 4 cylinder na wyższych
obrotach cos próbuje ale to nie to.
Ciśnienie sprężania sprawdzone , po 14 na każdym cylindrze , iskra jest na każdym cyl , podmieniony
moduł zapłonowy , nowe świece , przewody , zero błędów. Zamieniliśmy przewody zapłonowe 1 z 4 , 2 z 3 - bez zmian , podobnie ze sterowaniem wtrysków podmienione przewody 1 z 4 i 2 z 3 oraz zamieniona listwa z samochodu prawidłowo chodzącego. Zdjęta głowica uszczelka ok , zawory zamknięte , bede jeszcze sprawdzal ich szczelność . Uszczelka pod kolektorem ssacym wymieniona
jeszcze przed zdjęciem głowicy i ciagle to samo . Na wolnych obrotach można zdjac 3 i 4 przewód ze świecy i zero zmian . Ma któryś z kolegów jakiś pomysł ??

Dziekuje i pozdrawiam

Piotr_Ocieczek

Początkujący
Punktów
0
serwo było zaślepiane. Wałki wyglądaja na ok , podobnie jak szklanki . bede jeszcze w poniedzialek sprawdzał głowice na szczelnośc .

YaSIu

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Manchester, UK
A same wtryski wymieniane?? Podmień może 1 z 4 i 2 z 3 i zobacz czy będzie poprawa. Uszczelki pod kolektorem wymienione obje?? Ta na połówce kolektora i pod samym kolektorem?? Kolejna sprawa to sprawdź hydropopychacze czy nie blokują się przypadkiem i nie podpierają zaworów

Piotr_Ocieczek

Początkujący
Punktów
0
Dziekuje wszysttkim za podpowiedzi. Uszczelki kolektora oczywiscie wymienione - obydwie. Wtryski podmienione - bez zmian i zamienione przewody 1 z 4 i 2 z 3 - nadal nie chodza dwa cylindry ale caly czas te same 3 i 4 . sterownika jeszcze nie podmienialem , kolego matusek czemu myslisz o ciśnieniu oleju ?? Najgorsze ze cisnienie sprężania na wszystkich cylindrach idealnie równe. Jutro obejrze zawory i popychacze

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
a odepnij mu kolektor wydechowy przy głowicy i zapal zobacz jak bedzie bo mam pewnną myśl którą kiedyś widziałem...

Do góry Bottom