bigboy_kk
Bywalec
Witam
Mam problem z Vectra 2.0L T-Diesel (X20DTH), a mianowicie auto jak zimne zapala chodzi ladnie wkreca sie na obroty. Po pewnym czasie jak sie nagrzeje troche to przy obrotach od 3 - 4,5 tys zaczyna rzucac silnikiem wyskakuje check engine i obroty spadaja. Noga z gazu auto chodzi normalnie check gasnie przy ponownym dodaniu gazu powyzej 3tys znowu to samo. Im bardziej sie nagrzeje tym gorzej szybciej zaczyna rzucac silnikiem i doprowadza do zgaszenia. Ponowne da sie odpalic ale chodzi tylko na wolnych jak tak zgasnie z 3 4 razy to nie da sie odpalic trzeba odczekac az ochlonie
i odpala. Bledy jaki wyrzuca to P1220 (Wyprzedzenie poczatku wtrysku - wartoci poza prawidłowym zakresem) P1345 (Jednostka sterujšca pompy wtryskowej wykrywa nieprawidłowy sygnał prędkoci obrotowej wałka rozrzadu). Wedlug mnie wskazuje to na czujnik polozenia walka rozrzadu, ale moge sie mylic moze to pompa wtryskowa?? Moze ktos mial juz doswiadczenie z podobnym problemem.
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam BB
Mam problem z Vectra 2.0L T-Diesel (X20DTH), a mianowicie auto jak zimne zapala chodzi ladnie wkreca sie na obroty. Po pewnym czasie jak sie nagrzeje troche to przy obrotach od 3 - 4,5 tys zaczyna rzucac silnikiem wyskakuje check engine i obroty spadaja. Noga z gazu auto chodzi normalnie check gasnie przy ponownym dodaniu gazu powyzej 3tys znowu to samo. Im bardziej sie nagrzeje tym gorzej szybciej zaczyna rzucac silnikiem i doprowadza do zgaszenia. Ponowne da sie odpalic ale chodzi tylko na wolnych jak tak zgasnie z 3 4 razy to nie da sie odpalic trzeba odczekac az ochlonie
i odpala. Bledy jaki wyrzuca to P1220 (Wyprzedzenie poczatku wtrysku - wartoci poza prawidłowym zakresem) P1345 (Jednostka sterujšca pompy wtryskowej wykrywa nieprawidłowy sygnał prędkoci obrotowej wałka rozrzadu). Wedlug mnie wskazuje to na czujnik polozenia walka rozrzadu, ale moge sie mylic moze to pompa wtryskowa?? Moze ktos mial juz doswiadczenie z podobnym problemem.Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam BB