• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vectra b szyby pobieraja prad na postoju,

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
Witam,

Jak w temacie pacjent vectra b 99r. 2.0 ( prywatny ) ostatnio robiłem remont i nie ruszałem auta przez 3 dni siadam na pewniaka a tu dupa... aku padnięty, no to wziąłem do domu ładowanie 12 h teraz jeżdżę codziennie ale czuje ze aku w te chłodne dni po nocy słabnie. dziś poszukałem trochę gdzie może uciekać prąd no o to efekt:

na początku pomiaru o,16 a doszedłem do bezpieczników z szyb no i po wyjęciu cudo o,o1 w vectrze sa dwa bezpieczniki i co dziwne jak wyciągnę 1 to z 16 spada do ok 6 a a wyciągnę 2 to spada do 0,01 a miał ktoś z was coś podobnego jakies sugestie? zrobiłem tez taki motyw ze włożyłem szyby a wyciągnięciem bezpiecznik od centralnego ale pobór prądu sie nie zmienił,

może miał ktoś coś podobnego albo zna te auto na tyle na wylot ze wskaże jakieś miejsce gdzie szukac ??

Pozdrowionkaaa !!

Ostatnia edycja:

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
kolego może ktos gdzies połączył kable żeby się szyby domykały z kluczyka a najprostyszy sposób bez przekaźnika to zlączenie dwóch kabli przy lewym progu,zdejmiesz plastik i będziesz widział.
Podrzuce Ci linka np PW z forum vectry to zaczaisz o co chodzi.

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
no dzis uz mnie troche te 2 stopnie cisly po pietach i zdazylem tylko pomierzyć, wlasnie tez cos slyszalem ale wlasnie ''slyszalem'' i dla tego pytam, w zasadzie szyby domykaja sie z centralnego na kluczyku, moze cos w tym byc tylko nie wiem za bardzo jak to pociagniete , czekam na foto :D oooo porada jest guuucioo :D pifko leci

dawid5

SuperMechanior
Punktów
35
Witam,

Jak w temacie pacjent vectra b 99r. 2.0 ( prywatny ) ostatnio robiłem remont i nie ruszałem auta przez 3 dni siadam na pewniaka a tu dupa... aku padnięty, no to wziąłem do domu ładowanie 12 h teraz jeżdżę codziennie ale czuje ze aku w te chłodne dni po nocy słabnie. dziś poszukałem trochę gdzie może uciekać prąd no o to efekt:

na początku pomiaru o,16 a doszedłem do bezpieczników z szyb no i po wyjęciu cudo o,o1 w vectrze sa dwa bezpieczniki i co dziwne jak wyciągnę 1 to z 16 spada do ok 6 a a wyciągnę 2 to spada do 0,01 a miał ktoś z was coś podobnego jakies sugestie? zrobiłem tez taki motyw ze włożyłem szyby a wyciągnięciem bezpiecznik od centralnego ale pobór prądu sie nie zmienił,

może miał ktoś coś podobnego albo zna te auto na tyle na wylot ze wskaże jakieś miejsce gdzie szukac ??

Pozdrowionkaaa !!
a pszekaźnik szp może się skleił co

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
tzn jaki przekaznik masz na mysli ? ale mysle ze warto poszukac jutro w tych kabelkach tej zworki na domykanie szyb... cos czuje tam smrodek :) obyyyyy ::D

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Sory za OT ale DAWID5 od twojego pisania aż mam język pokaleczony jak to czytam.

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Giemza dobrze prawi w vectrze były 2 sposoby na domykanie szyb z pilota jedn domykanie po 1 naciśnięciu przycisku albo na ryglu czyli po 2 naciśnięciu często to powodowało większy pobór (u brata zrobiłem to samo ale aku siada dopiero po 1.5 tyg bez uruchamiania)

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
noooooo GIEMZAAAAA rozprawiłem sie z tym pożeraczem prądu :d faktycznie bylo tak jak pisałeś zmostkowane te dwa kabelki po rozcięciu pępowiny i włożeniu bezpieczników od szyb szyby działają a prądu na postoju nie pozera, jak bywasz gdzieś blisko daj znać to ci piffko podwiozę:D:D

Do góry Bottom