• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vito 638 2.2 cdi podciśnienie

czester1972047

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żydowo
Witam więc co do podciśnienia problem rozwiązałem po setnym sprawdzeniu wężyków doszedłem że kabelek przy sensorze map nie łączył turbina zaczęła śmigać co do EDC jeszcze nie ogarnąłem

Dla kolegi winetoo i reszty wielkie podziękowania za pomoc i wsparcie w rozwiązywaniu moich problemów
mam pytanie co do zaworu odcinania sekcji przy pompie jak mogę go sprawdzić ?czy normalnie podłączyć 12 v czy tam jest mniejsze napięcie ? bo tego nie wiem, A co do pompy rozebrałem wszystko jeszcze raz i nie stwierdziłem jakiś nieprawidłowości chyba że aż na tyle się nie znam ale auto odpala

Ostatnia edycja:
Punktów
0
Panowie ma pytanko mógł by mi ktoś wytłumaczyć ogranolepnytcznie bo nie czaję tego schematu podpięcie podcisnien w silniku 2.2 wersja z klapkami w kolektorze ssacym

MarcinZT

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Wyświetl załącznik 28326
Wyświetl załącznik 28327
Wyświetl załącznik 28328

638.294

V 200 CDI, V 220 CDI, V 200, V 230, V 280 V CLASS, 3000 MM WHEELBASE 50N
638.294 V 200 CDI, V 220 CDI, V 200, V 230,V 280 CREW/CARGO BUS V-KLASSE PEOPLE CARRIER, WHEELBASE 3000 MM 68Y
Witam szanownych kolegów.
Jestem nowym użytkownikiem, trafiłem na Wasze forum w poszukiwaniu rozwiązania mojego problemu związanego najprawdopodobniej z podciśnieniem, a raczej jego brakiem w MB V klasa 638 2,2 CDI z roku 2000 w automacie. Od kilku dni auto jeździ w trybie awaryjnym z błędem ze strony EGR. Po podpięciu pompki podciśnienie na wężyku wchodzącym w zawór
EGR jest na poziomie 0,1 bar. Patrząc na powyższy schemat mam inaczej podłączone węże ale z tak podłączonymi auto jeździło dotychczas i nic się nie działo. Czy któryś z kolegów mógłby udostępnić opis do powyższego schematu? nie wiem gdzie powinien iść wężyk z nr.17. Moje drugie pytanie dotyczy fachowej pomocy gdybym jednak nie poradził sobie z problemem. Czy znacie koledzy jakiegoś ogarniętego mechanika w Krakowie, który pomógłby ogarnąć temat? Dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam i życzę wszystkim wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku.

Do góry Bottom