• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

volvo 2,9 ustawienie wałków pomocy!!!

klatka288

Gaduła
Punktów
2
Miasto
chmielnik
witam forumowiczów;-)koledzy pomocy nie mam siły do tego skur,,,;-)mam swoje volvo s 80 2,9 benzyna ale wydawało mi się ze nie ma siły mocy mu brakowało od startu by mnie fiesta 1,1 wyprzeddziła silnik wchodził w większą moc przy większych obrotach ale bez rewelacji.rozrząd rozebrany po składany na blokadach a autko nie ma siły... blok głowica oki!!! prosze niech mi ktoś podpowie w jakim położeniu powinny być wałki i jak ustawić koło faz rozrządu w którą strone go napiąc do punktu granicznego!!bo nie mam siły..pod komp podpinałem bład rozrządu wychodzi i jest lipa odmieniłem zawór sterujący fazami i jest to samo..podpowiedzcie mi jak wanos sprawdzić w która strone musi mieć luz w prawo czy w lewo!!! tysiąc kombinacji z wałkami i lipa nie mam siły do niego a chce to zrobić pomocy!!!!zapomniałem dodac silnik z 2001 roku od automata ja mam manual bo zmieniałem motorownie..2004konie mocy wanos na ssącym

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Problem nie w wałkach a w kole zamachowym . Czujnik obrotów wału czyta
obroty i wyznacza zapłon dla cylindrów, pewnie nie jest na swoim miejscu.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
2004 km wow!! toć to samolot;]

Do góry Bottom