• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

6 kodów usterek VOLVO V50 1.6D - pomocy

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Raczej niekoniecznie ale to na piechotkę trzeba i może się znajdzie , to mierzy sterownik wiec tez moze być walniety układ pomiarowy .

Robert Z

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PŁOCK
Dziękuje Panowie za to że próbujecie pomóc mi znaleźć problem - nie jest to łatwe wiem i walcze już z tym długo .
Auto nie było bite - nic mi o tym nie wiadomo - wiązki też wyglądają idealnie .
Było 6 błędów które kasuje bez problemu - zostaje jeden którego nie da się skasować
- P0652 NISKIE NAPIĘCIE W OBWODZIE CZUJNIKA NAPIĘCIA ODNIESIENIA B .
Wypinając pojedynczo czujniki na włączonym silniku błędy pojawiają się odpowiednio do czujnika - ale jeden nie reaguje , nie ma żadnej różnicy - czujnik map sensor. ..
Mogę wymienić sterownik - ale muszę to zrobić przez internet - ma ktoś namiary na dobrego fachowca .
Postaram się wrzucić jakieś fotki - z diagnostyki dzisiejszej .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie tak , to moze być naprawde pierdołka , ogolnie to napiecie referencyjne to napiecie odniesienia i teraz jak bedzie gdzieś jakis spadek napiecia to pojazi się ten błąd , przekop internet pojawia się w wielu autach a jak pamietam masz tam motorek francuski

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jeśli umiesz precyzyjnie lutować kup używany sterownik, o takich samych numerach, powiemy co zrobić , żeby odpalał.

Robert Z

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PŁOCK
A dlaczego po wypieciu map sensora nie ma reakcji podczas diagnostyki - czy ten czujnik nie psuje wszystkiego ?
Tak poza tym - jezdze do pracy codziennie teraz tym autem - w jedna strone mam okolo 4 km - samochod zachowuje sie normalnie ale jechac dalej to jest strach.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Moze masz zaladny czujnik cisnienia dpf, roznicowy. Wypnij co sie da, zobaczysz co dalej z tym bledem.

Robert Z

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PŁOCK
słuchajcie teraz międzyczasie auto stanęło mi już dwukrotnie po około 20km temperatura około 90 stopni auto gaśnie kręci ale nie da się odpalic - będzie stał 4 godzinki odpala bez problemu .
.............

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Sprawdzałeś napięcie na czujniku? Jeżeli jest to może autocom po prostu źle interpretuje błąd. Nie napisałeś jakie masz ciśnienie dpf...

Poza tym widze że mieszkasz w Płocku - przecież to drugi Radom. Nie ma tam żadnego elektronika? Bez urazy ale widzę że to, co Ci koledzy podpowiadają nic Ci nie mówi...

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Sprawdź wtyczki na sterowniku, w jakim są stanie, jak możesz to przedzwoń multimetrem i pod obciążeniem przewody od map do stera. Spróbuj podmianki map'a .
Wydaje mi się, że jednak będzie potrzebny doświadczony fachman ale trzymam kciuki.

Robert Z

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PŁOCK
Dziekuje Wszystkim za chec pomocy problem siedzial ze mna okolo 17 miesiecy .
Problem zostal usuniety - problemem byla przepustnica
Dobry fachowiec z Kwidzynia rozwiazal PROBLEM - regeneracja przepustnicy -
Powiem tylko ze auto w serwisie volvo bylo kilka razy !!!
Dziekuje raz jeszcze i mam nadzieje ze ten przypadek jeszcze komus pomoze w przyszlosci .

Do góry Bottom