barteek933
SuperMechanior
problem jest taki że biegi ciężko wchodzą. na zgaszonym ok a na zapalonym czasami ciężko wchodzą. sprzęgło bierze pod samym końcem dopiero a tak naprawdę to na samym końcu i mi wygląda to na wyjechany docisk i całe sprzęgło do wymiany lecz ostatnio gościowi puściła pompka i nie było sprzęgła i naszła i chodzi jak chodziła tylko że ten problem z sprzęgłem jest już z rok więc to raczej nie to. mam już zestaw do regeneracji pompki i wymienię te uszczelniacze lecz chciałem się was jeszcze poradzić przed rozbiórką. i mam do was pytanie czy ma może któryś z was jakąś hurtownię żeby kupić jakiś tańszy zamiennik powiedzmy do 400-450zł bo luk kosztuje 700 i gość chce wstawiać używkę. jak coś to piszcie bo biorę z 4 hurtowni części i nigdzie nie ma nic tańszego
pompka została wymieniona bo w starej pękła sprężyna i nie było co reanimować i jest lekka poprawa. sprzęgło bierze z 2 cm wyżej i biegi od 1 do 5 wchodzą już całkiem całkiem tylko wsteczny ma jeszcze takie że wchodzi na raty.
jeszcze mam pytanie chociaż mam już podejrzenia raczej trafne na 100%. przy wciskaniu hamulca słychać uciekające powietrze w środku samochodu i właściciel twierdzi że hamulce są słabe a tarcze nowe no i pedał wpada do połowy co najmniej. czyli serwo do wymiany i jutro się okaże czy pomogło
pompka została wymieniona bo w starej pękła sprężyna i nie było co reanimować i jest lekka poprawa. sprzęgło bierze z 2 cm wyżej i biegi od 1 do 5 wchodzą już całkiem całkiem tylko wsteczny ma jeszcze takie że wchodzi na raty.
jeszcze mam pytanie chociaż mam już podejrzenia raczej trafne na 100%. przy wciskaniu hamulca słychać uciekające powietrze w środku samochodu i właściciel twierdzi że hamulce są słabe a tarcze nowe no i pedał wpada do połowy co najmniej. czyli serwo do wymiany i jutro się okaże czy pomogło