• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

volvo s40 2.0T sprzęgło

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
problem jest taki że biegi ciężko wchodzą. na zgaszonym ok a na zapalonym czasami ciężko wchodzą. sprzęgło bierze pod samym końcem dopiero a tak naprawdę to na samym końcu i mi wygląda to na wyjechany docisk i całe sprzęgło do wymiany lecz ostatnio gościowi puściła pompka i nie było sprzęgła i naszła i chodzi jak chodziła tylko że ten problem z sprzęgłem jest już z rok więc to raczej nie to. mam już zestaw do regeneracji pompki i wymienię te uszczelniacze lecz chciałem się was jeszcze poradzić przed rozbiórką. i mam do was pytanie czy ma może któryś z was jakąś hurtownię żeby kupić jakiś tańszy zamiennik powiedzmy do 400-450zł bo luk kosztuje 700 i gość chce wstawiać używkę. jak coś to piszcie bo biorę z 4 hurtowni części i nigdzie nie ma nic tańszego

pompka została wymieniona bo w starej pękła sprężyna i nie było co reanimować i jest lekka poprawa. sprzęgło bierze z 2 cm wyżej i biegi od 1 do 5 wchodzą już całkiem całkiem tylko wsteczny ma jeszcze takie że wchodzi na raty.

jeszcze mam pytanie chociaż mam już podejrzenia raczej trafne na 100%. przy wciskaniu hamulca słychać uciekające powietrze w środku samochodu i właściciel twierdzi że hamulce są słabe a tarcze nowe no i pedał wpada do połowy co najmniej. czyli serwo do wymiany i jutro się okaże czy pomogło

Stromb

Początkujący
Punktów
2
Regeneracja pompki to proces bardzo krótkotrwały.
I tak będziesz musiał całą wymienić jak okaże się, że to to.

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
pompa wymieniona bo tamtej nie dało się zregenerować, działa lepiej i już da się jeździć . biegi o 1-5 chodzą ładnie tylko wsteczny ma jeszcze takie że nie chce czasami. ale już nie będzie nic przy nim robione bo koszt naprawy przewyższy wartość samochodu

Do góry Bottom