• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo v50 1.6d 2008 edc16c34 odpala i gaśnie

radzisz1997

Uczestnik
Punktów
4
volvo v50 1.6d 2008 edc16c34

Auto przyjechało z uszkodzonym ecm - pernamentny bład przepływomierza, kupione drugie ecu z tymi samymi numerami, zrobiony klon auto pali wszystko gra, auto przestało przez weekend na warsztacie i w poniedziałek odpala i gaśnie :)

Próbowałem wgrywac flash ze starego ecm, bez liczenia sum, z liczeniem, flash z nowego ecm, bez liczenia sum i z liczeniem - cały czas to samo. Wgrywane kt200 II

Odpuściłem temat na pare dni, i wgrałem sam flash ze starego ecm przez ktaga - odpalił ale po zgaszeniu i uśpieniu auta dalej to samo. Wgrałem ponownie ten sam flash tym samym urządzeniem i znowu odpala i gaśnie :)

Przy próbie odpalenia ciśnienie cr idzie na ponad 300, jak drugi raz kręce to spada - blokuje paliwo, jak wyjme kluczyk i poczekam z 10 sekund to znowu raz załapie i zgaśnie.

Wiązka silnika prześwietlona od początku do końca kilka razy, piny w kostce od ecm sprawdzone - 3 były luźne i są wymienione.

Ecm podkładane 3 sztuki nic to nie zmienia.

Do góry Bottom