• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Bora 1.9tdi stuki w zawieszeniu

KochamJulkę

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mława
Witam. Zauważyłem, że gdy jadę po nierownosciach to coś stuka mi z tyłu w zawieszeniu. W garażu nacisnąłem z tyłu na prawą stronę i stuka, nacisnąłem na lewą stronę i też stuka... Co to może być?

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Jedz na pierwszą lepszą stacje diagnostyczna i ci to za free sprawdza. Stukow przez internet nie da się zlokalizować .

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Jeżeli sprawdzą za darmo no to super. Nie spotkałem się z czymś takim że nic nie chcą

Witam. Zauważyłem, że gdy jadę po nierownosciach to coś stuka mi z tyłu w zawieszeniu. W garażu nacisnąłem z tyłu na prawą stronę i stuka, nacisnąłem na lewą stronę i też stuka... Co to może być?

Może podnieś auto lub jedź na kanał. Sprawdź luzu i tyle. Z tyłu masz stabilizator? Sprawdź łączniki jeżeli tak

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Jeżeli sprawdzą za darmo no to super. Nie spotkałem się z czymś takim że nic nie chcą

Może podnieś auto lub jedź na kanał. Sprawdź luzu i tyle. Z tyłu masz stabilizator? Sprawdź łączniki jeżeli tak

Pracowałem kilka lat na warsztacie wraz ze stacją diagnostyczną. Jeżeli robiłeś na tej stacji przeglądy to mogłeś przyjechać w każdej chwili na sprawdzenie zawieszenia i hamulców za free. A nawet jeśli nie wszędzie tak jest, to uważam że więcej jak 20 zł nie zapłaci, a jak bedzie wymieniał po kolei wszystko jak leci bo się na tym nie zna, no to na pewno drożej wyjdzie.

P.S. Gdyby się choć trochę na tym znał to wydaje mi się że od razu sprawdziłby to o czym piszesz, a pewnie nawet nie ma kanału.

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
W sumie racja. Jeżeli jest trudny dostęp przez warunki zewnętrzne na sprawdzenie samemu to lepiej pojechać do kogoś kto to bardzo szybko może nam sprawdzić

Do góry Bottom