• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Golf 4 1.9 TDI Brak Prądu na zawór pompy wtryskowej

GolfMK4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Siem, mam problem, otóż mój Golf IV 1.9 TDI 110km po chwili postoju na parkingu nie chciał odpalic, mechanik stwierdził że nie dochodzi prąd na zawór pompy wtryskowej. Został wymieniony przekaźnik 109 ale to nie nie pomogło :/, samochód odpala gdy się podpnie plusa z akumulatora na zaworek n109. Dzień przed awarią migala kontrola świec na desce rozdzielczej, która po ponownym odpalenia zgasła.Prosze o pomoc

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Sterowanie tego zaworu idzie bezposrednio z ecu więc sprawdz czy sygnał wychodzi z kompa bo możliwe że przetarł sie kabel we wiazce.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Może być po drodze przekaźnik odcinający przeciwkradzieżowy...

GolfMK4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Problem rozwiązany przekaźnik przeciwkradziezowy dziękuję za pomoc

KMI

Nowy
Punktów
0
Hej, podepnę się pod temat bo myślę, że mam podobny problem.
Już kilka lat temu zauważyłem, że mój golfik nie chciał odpalać. Gdzieś w necie wyczytałem o przekaźniku 109 i wystarczyło go trochę poruszyć by silnik normalnie odpalał. Ostatnio wymieniłem akumulator - samochód stał kilka dni bez baterii i jak już włożyłem nową to normalnie zakręcił ale już nie odpalił. Pomyślałem, że standardowo pogmeram przy przekaźniku i odpali, ale nie tym razem. Wyciągałem, wkładałem, w końcu wymieniłem na nowy i dalej nie odpala. Samochód ma zrobiony przeciwkradzieżowy pstryczek odcinający, ale nie ruszałem go już całe wieki. Pytanie - czy myślicie, że gniazdo 109ki mogło się wyrobić i może trzeba tam coś manualnie podociskać? Bardzo ciężko się tam dostać od tyłu - macie jakiś sposób jak się tam dostać?

z góry dzięki

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Weź ciupagę i dziabnij...:)

Do góry Bottom