• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vw lt 35 silnik 2,5 SDI

golob

Uczestnik
Punktów
1
Witam wszystkich mechaników jak w temacie mam mały problem ponieważ nie jestem najlepszy w Dieslu w moim VW lt 35 2,5 SDI rozszczelnił się simeing na wale olej poszedł na pasek przeskoczył i po silniku. mogę kupić silnik sam słupek i teraz mój problem muszę wszystko poprzekładać jak ustawić kąt wtrysku bardzo proszę o pomoc z wyrazami szacunku Marek

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Może nie na temat ale nie lepiej i taniej było głowice zrobić lub wymienić zamiast cały motor?

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Winetoo ma rację zwal głowice i zobacz najpierw w jakim jest stanie bo na pewno taniej wyjdzie jej naprawa niż nowy motor.

Lenart

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Złotów
Czujnik to do starych 1.9td co mam mu tłumaczyć jak on nie mechanik lepiej będzie jak podjedzie do kogoś i ustawi na vagu.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Lenart głupoty piszesz, statyczny kąt ustawia się na czujnik zegarowy, vag-iem możesz sprawdzić i dynamiczny ustawić. Było to już omawiane na tym i innych forach. W każdej instrukcji o tym piszą.

A golob napisał temat i wypiął dupe.

Lenart

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Złotów
Lenart głupoty piszesz, statyczny kąt ustawia się na czujnik zegarowy, vag-iem możesz sprawdzić i dynamiczny ustawić. Było to już omawiane na tym i innych forach. W każdej instrukcji o tym piszą.

A golob napisał temat i wypiął dupe.
Zgadza się ale po co się męczyć zegarem jak ustawisz dynamicznie i będzie szybciej na pewno ok.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Szybko to ja bez vag-a i zegara ustawie, ale to nie znaczy że będzie jak powinno być, jak trafie za późny, ciężki odpał z rana a jak za wczesny z czasem rozj...e motor.

Do góry Bottom