• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[VW LT 35] Ustawienie zegara..

golden-vw

Nowy
Punktów
0
Cześć, szybkie pytanie.. bo mnie zaraz strzeli :(

Jak ustawić godzinę na liczniku? Czy ma ona coś wspólnego z TACHO (którego nie używam)?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Solution
Jest bardzo "staroswiecko". Przycisnij ten przycisk i krec...krec...krec... Tacho potrafi zresetowac zegar (po wlozeniu tarczki), jako ze ze w oryginale jest do niego przypisane.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Jest bardzo "staroswiecko". Przycisnij ten przycisk i krec...krec...krec... Tacho potrafi zresetowac zegar (po wlozeniu tarczki), jako ze ze w oryginale jest do niego przypisane.

Solution

golden-vw

Nowy
Punktów
0
lalek, udało się - dziękuję.
Automatyczne połączenie postów:

Mam jeszcze jedno pytanie - czy muszę jeździć z tarczką w środku żeby nie popsuć igły? Czy nie ma to różnicy?

Ostatnia edycja:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
Mam jeszcze jedno pytanie - czy muszę jeździć z tarczką w środku żeby nie popsuć igły? Czy nie ma to różnicy?

to ciągle można jeździć na papierowych tarczkach?
ostatni raz siedziałem za kierownicą ciężarówki jak wchodziły elektroniczne tacho. to był okres przejściowy (może 15 lat temu...)
sądziłem, że teraz wszystko zapisuje się na kartę i tarczek już nie ma.

golden-vw

Nowy
Punktów
0
Drugi2, nie.. nie jeżdżę na tarczkach. On jest do 3,5t. Tylko nie chcę zniszczyć igiełki i trzymam w środku tarczkę.

Grześbyd

Gaduła
Punktów
4
Miasto
Bydgoszcz
Ja mam włożona tarczkę. Zegar raz chodzi raz nie.
W wie ktoś dlaczego podświetlenie nie działa prędkości? Reszta świeci. Bezpieczniki ok

Do góry Bottom