• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW LT Elektryczna pompa

3miasta

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rumia
Witam...
Mam problem od paru dni nie wyłącza Mi się elektryczna pompa ,cały czas jest obieg płynu. Aby nie wyczerpać akumulatora odłączyłem kostkę. A i wskażnik temperatury też przestał działać. Proszę o pomoc...

3miasta

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rumia
Witam i dziękuje za podpowiedz fructon. Częściowo pomogło pompa przestała działać ale cały czas mam problem z wskażnikem temperatury. Wskazuje jedną kreskę max nie raz dojdzie do drugiej. Czujnik kupiłem według numeru starego czyli powinien być dobry ( parametry) . Będę wdzięczny za dalszą pomoc....

A dodam jeszcze ze wymieniłem czujnik z 2 pin ... nie wiem od czego jest ten drugi ma 4 pin.

Jeszcze jedno mogę prosić opis który od czego jest jak mogę oczywiście..

Ostatnia edycja:

adolfone

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Krk
Sprawdź zawór na wężu wodnym sterowany podciśnieniem. Po odpaleniu powinien się zamknąć, jak nie to podwiaz drutem i zobaczysz czy się poprawnie nagrzewa.

3miasta

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rumia
VW LT 35 z 2006 roku 2461 cm 80kw vin: WV1ZZZ2DZ6H034843
Zawór podciśnieniem działa ...
zaobserwowałem dziś ze podczas jazdy wskazówka jest ledwo na pierwszej kresce ale gdy stanę i poczekam chwile ruszy się do drugiej max ledwo do trzeciej.

3miasta

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rumia
witam ponownie ...
wymieniłem termostat i drugi czujnik 4pin i NADAL NIC :( już nie wiem co robić ...

adolfone

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Krk
Sprawdzałeś zawór czy przepustnica jest w nim cała czy tylko sprawdzałeś że podciśnienie działa może ośka ukręcona i nie zamyka.

3miasta

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rumia
sprawdziłem na przewodzie pod spodem to chyba jest przepustnica. I otwiera się do góry i w dół ...

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Jesli termostat sprawny to musi łapac odpowiednią temperature nawet jak wisko będzie sprzegniete na stałe ,trzeba sprawdzic to termometrem ,jesli temperatura będzie prawidłowa to winny jest marnej jakosci czujnik lub zegar w liczniku.

Do góry Bottom