• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Passat 2.0 Tdi cbab błąd

jachu76

Początkujący
Punktów
0
Witam, mechanik naprawiał mi passata była uszkodzona pompa wysokiego ciśnienia, opiłki w układzie.
Po założeniu nowej pompy i wyczyszczeniu układu auto odpalilo i wszystko ok, o dziwo wtryskiwacze dobre.
Na drugi dzień po odpaleniu zaczęła mrugać kontrolka od świec żarowych i tryb awaryjny, pomogło zgaszenie i odpalenie na nowo, w ciągu 2 dni stało mi się to dwa razy, tylko po odpaleniu auta.
Pompa oczywiście jest nowa..
Błąd jaki jest to :

000136 - Fuel Rail/System Pressure
P0088 - 000 - Too High - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100000
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 2
Reset counter: 255
Mileage: 169974 km
Time Indication: 0
Date: 2016.10.21
Time: 07:45:52

Freeze Frame:
RPM: 897 /min
Speed: 0.0 km/h
Pressure: 0.0 bar
Temperature: 9.0°C
Pressure: 528.0 bar
(no units): 4.0
Bin. Bits: 0111000

Proszę o radę co robić i od czego zacząć...
Z góry dziękuję i pozdrawiam

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Opiłki na sitku regulatora albo w czujniku ciśnienia. Pompka z baku też była zciągana do czyszczenia?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Pewnie coś pozostało lub się wcześniej uszkodziło ale dopiero teraz wyszło, najlepiej pojechać jak najprędzej do tego mechanika co to robił bo jeszcze pompa się zatrze od nowa .

jachu76

Początkujący
Punktów
0
A dopiero co wlałem na full ropy...
A może ktoś zna kogoś kto ogarnie temat, najlepiej z WLKP okolice Poznania ?

jachu76

Początkujący
Punktów
0
Z tego co mechanik stwierdził to uszkodzona była pompa wysokiego ciśnienia, została wymieniona i filtr paliwa , z tego co wiem to czyścił w ten sposób:
Zbiornik został wyjęty i przepłukany, później została wlana świeża ropa , odkręcone rurki przy wtryskiwaczach i załączył komputerem pompę paliwa aby świeża ropa przelała się przez układ paliwowy.......
Listwa była też wyciągnięta i niby wyczyszczona ( nie wiem w jaki sposób ) czy zawór był wykręcony i czyszczony z listwy to tego nie wiem.......no i to chyba na tyle

Czy tak to powinno wyglądać ?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Z tego co mechanik stwierdził to uszkodzona była pompa wysokiego ciśnienia, została wymieniona i filtr paliwa , z tego co wiem to czyścił w ten sposób:
Zbiornik został wyjęty i przepłukany, później została wlana świeża ropa , odkręcone rurki przy wtryskiwaczach i załączył komputerem pompę paliwa aby świeża ropa przelała się przez układ paliwowy.......
Listwa była też wyciągnięta i niby wyczyszczona ( nie wiem w jaki sposób ) czy zawór był wykręcony i czyszczony z listwy to tego nie wiem.......no i to chyba na tyle

Czy tak to powinno wyglądać ?
Wygląd nie świadczy o dokładności a załączaniem pompy jeszcze nikt zbiornika dokładnie nie wyczyści.

Do góry Bottom