• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Passat b6 1.9 TDI 2006 r.

lesiu123

Początkujący
Punktów
0
Witam . Mam taki problem a mianowicie w moim pasacie nagle odcina gaz jest bez reakcji dopiero gdy wcisnę hamulec wraca z powrotem albo gdy zmienię bieg lub wrzucę ten sam dzieję się to bardzo często najczęściej na rozgrzanym silniku w mieście przy wolnej jeździe na obrotach mniej więcej 2000
i często przy ok. 140km/h .
Jakieś porady co to może być może ktoś miał taki sam problem.
Z góry dziękuję za odpowiedź .

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Najlepiej sprawdź błędy na kompie do diagnozy bo na razie nic nie wiadomo oprócz braku reakcji na pedał gazu.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Pedał gazu to ważny element i nie możliwe jest żeby nie było błędu, chyba że masz zanik napięcia na ecu ale i tak by był błąd w innych sterownikach

lesiu123

Początkujący
Punktów
0
Pedał gazu to ważny element i nie możliwe jest żeby nie było błędu, chyba że masz zanik napięcia na ecu ale i tak by był błąd w innych sterownikach
jest u drugiego mechanika i też twierdzi że nie pokazuje błędów jak był u pierwszego to niby stwierdził że jest turbina przeładowana
a ten twierdzi że to nie ma nic wspólnego z turbiną

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Rozumie twoj problem bo w superbie skodzie 1 gen.to samo miałem ale przeszło samo ...i czemu niewiem, parę razy się zdarzyło narazie spokój .
Automatyczne połączenie postów:

Rozumie twoj problem bo w superbie skodzie 1 gen.to samo miałem ale przeszło samo ...i czemu niewiem, parę razy się zdarzyło narazie spokój .

lesiu123

Początkujący
Punktów
0
Automatyczne połączenie postów:

Jak by pare razy się zdarzyło to ok ale teraz problem się nasila

martin531

Bywalec
Punktów
10
A może coś jest nie halo z układem podciśnienia. Na postoju jak doda się gazu i jednocześnie wciśnie hamulec to spadną obroty. Skoro błędów nie ma to usterka może być mechaniczna. Sprawdzić nie zaszkodzi tym bardziej że jak piszesz był błąd z przeładowania.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Może być , gadałem z kumplem co też jest mechanikiem to też zasugerował mi że może czujnik stopu takie abstrakcje powodować ...

Do góry Bottom