• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Passat b6 2.0 TDI nie odpala

Mario 14

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
wschód
Witam mam problem z paskiem nie odpala zgasł podczas jazdy na pompie paliwa przy silniku nie ma ciśnienia paliwa na manometrze po długim kręceniu dobije do 1bara ,co morze być pompa czy pompowtryski do roboty czy próbować regulować elektryka sprawna wysterowanie pompowtryskiwaczy jest,proszę o pomoc.

Mario 14

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
wschód
z immo jest wszystko oki?

nie odcięło paliwa?
Tak nowa zlacza sie powiedzcie czy cisnienie w okolicy 1bara pompy mechanicznej na kreceniu rozrusznikiem jest okej ,wywala jeszcze blad czjunika walka rozrzadu podstawon nowy i walu korb ,wiazka okej przb na oscyloskopie z tych czujnkow okej.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
1 bar z baku jest ok a na plaku startuje, miałem kiedyś w fordzie zassany worek na śmieci i zatkal IC

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
To PD i niepopusci pompek bo nie ma jak.
Jeden bar na tandem-pompie to nie za mało?
Mialem przypadek w octavi 2.0 tdi pd ze zgasła podczas jazdy. Na szybko odpalona na plaku i chodzi do dziś...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
jak ma pompowtryski to na pompie 1 bar ok.

a cha, zrób jak koledzy napisali - startuj z plaka i zobacz czy będzie chodził, jeżeli tak, to go zgaś i odpal bez plaka...zobaczymy...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Ja taka pompkę pierburga nowa kupowałem dwa lata temu za 550zl :D A nie dzieją Ci sie te cyrki jak paliwa w baku mniej niż 1/3?

Do góry Bottom