• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Własny warsztat samochodowy od zera

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
250k zeta? Żeby się zwróciła trzeba wyczyścić ~ 500 szt. DPF po 500 zeta.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Ciekawe co z odpływem wody z takiej maszyny... do rowu?

U nas w okolicy, takie czyszczenie 500netto

andrzejbbk

Początkujący
Punktów
0
250k zeta? Żeby się zwróciła trzeba wyczyścić ~ 500 szt. DPF po 500 zeta.
grunt, żeby były zyski adekwatne i stabilne, w moim przypadku nie myślę o tej kwestii, kiedy odrobi zainwestowane pieniądze, ma zarabiać na życie hehe

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
wiesz co jak widzę twoje podejście to daj sobie spokój . Szkoda roztrwonisz pieniądze i tylko twoje dzieci beda płakały. Nie idz ta droga :)

andrzejbbk

Początkujący
Punktów
0
wiesz co jak widzę twoje podejście to daj sobie spokój . Szkoda roztrwonisz pieniądze i tylko twoje dzieci beda płakały. Nie idz ta droga :)
Dlaczego mam dać sobie spokój, nie rozumiem? pieniądze są i chciałbym aby na siebie zarabiały. Jestem kawalerem :)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Andrzej, masz chęci to działaj. Gdybym ja na początku miał taką kasę, to bym się chwili nie zastanawiał. Nie miałem jej i też się nie zastanawiałem. Gdybym słuchał co ludzie gadają, to bym teraz rowy kopal :)

andrzejbbk

Początkujący
Punktów
0
Andrzej, masz chęci to działaj. Gdybym ja na początku miał taką kasę, to bym się chwili nie zastanawiał. Nie miałem jej i też się nie zastanawiałem. Gdybym słuchał co ludzie gadają, to bym teraz rowy kopal :)
Mam chęci duże, siedzę dzień i noc myśląc co mogę zrobić, aby miało sens i nie wtopić pieniędzy, choć nie ukrywam mam jeszcze opcje wsparcia w przypadku czarnego scenariusza, ale tym się nie sugeruję. Spodziewałem się komentarzy takich, wiem ,że ludzie nie piszę tego złośliwie, ale nie ma też co przesadzać. Wszystkiego jest pełno w dzisiejszych czasach, na każdym kroku napotyka się konkurencję i wszyscy jakoś dają radę, więc dlaczego mam z góry myśleć o porażce... ryzyko jest częścią sukcesu, nikt nie da mi gwarancji i zdaje sobie z tego sprawę.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Andrzej wez kup zestaw TIR i bedziesz mial robote. Zaraz drugi kupisz i zatrudnisz kogos. Zona bedzie szukac ladunkow. Za kilka miesiecy bedzie 3 albo cztery sklady jak masz taki finans do wywalenia

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
a ja sam sobie centralne zakładam i juz mi kaloryferki grzeją i nie jestem hydraulikiem ..;)
wykop i zalewanie pod podnosniki nozycowe wpuszczane w ziemie i dwukolumnowe takze sam z ojcem
zrobiłem ..jak jest kolega Andrzej ze wsi((( bez urazy )) masa sąsiadów pomoze zbudowac tanim kosztem
wiec wieksza czesc tych 250.000 zostanie na wyposazenie ! podnosniki obecnie nie sa drogie narzedzia takze
ok ,sprzęt diagnostyczny drogo ale i tak ma sporo jak na początek
--- buduj i działaj

andrzejbbk

Początkujący
Punktów
0
Andrzej wez kup zestaw TIR i bedziesz mial robote. Zaraz drugi kupisz i zatrudnisz kogos. Zona bedzie szukac ladunkow. Za kilka miesiecy bedzie 3 albo cztery sklady jak masz taki finans do wywalenia
Tak naprawdę wszystkie dziedziny i rodzaje działalności biorę pod uwagę.
a ja sam sobie centralne zakładam i juz mi kaloryferki grzeją i nie jestem hydraulikiem ..;)
wykop i zalewanie pod podnosniki nozycowe wpuszczane w ziemie i dwukolumnowe takze sam z ojcem
zrobiłem ..jak jest kolega Andrzej ze wsi((( bez urazy )) masa sąsiadów pomoze zbudowac tanim kosztem
wiec wieksza czesc tych 250.000 zostanie na wyposazenie ! podnosniki obecnie nie sa drogie narzedzia takze
ok ,sprzęt diagnostyczny drogo ale i tak ma sporo jak na początek
--- buduj i działaj
dzięki kolego, miło, motywacja jest najważniejsze :) trzeba sobie radzić jasne

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Nie masz pojęcia o czym piszesz...
Kupi trupa z milionem przebiegu?
Coś sensownego to 200-250k, a gdzie opłaty, ubezpieczenia i paliwo?

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Kazdy mial milion zanim wystartował zapewne w tym fachu.

W rodzinie mam 3 przewoźników. A znajomych wiecej. Sasiad teraz wystartowal za 200 , kupil stary sklad. Następny sprzedał wlasnie 7 skladow nowych i kupil jak ty to mowisz trupy bo mial dosc serwisu mercedesa. Zapieprzaja do rosji i tam strach miec nowe auta

Ostatnia edycja:

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
Mi chodzi ze on zielonego pojecia nie ma o prowadzeniu warsztatu i o naprawie tez . dlatego mowie zeby nie szedl ta droga.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Kazdy mial milion zanim wystartował zapewne w tym fachu.

W rodzinie mam 3 przewoźników. A znajomych wiecej. Sasiad teraz wystartowal za 200 , kupil stary sklad. Następny sprzedał wlasnie 7 skladow nowych i kupil jak ty to mowisz trupy bo mial dosc serwisu mercedesa. Zapieprzaja do rosji i tam strach miec nowe auta

Nie będę się z Tobą kłócić.
Żyj dalej w swoim przekonaniu.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
diagbox Też kiedyś myślałem że transport tir to taki złoty biznes. Tak naprawdę to stawki są pod psem, spedycja przeciąga z fakturami. sprzęt się eksploatuje, opony paliwo itp.
Dlaczego sam zestawu nie kupisz?

Do góry Bottom