maniek_sdz
Gaduła
- Punktów
- 1
Chciałem mojemu tacie wymienić w mercedesie Vaneo płyn/olej do wspomagania kierownicy bo obecnie w zbiorniczku jest on czarny jak smoła jak olej ze sadzą z komina no czarny już kupiłem litr oleju czerwonego bo taki wchodzi patrzę tam pod spodem i nie wiem jak się dobrać do jakiegoś wężyka korka spustowego patrze i nie mam pomysłu.
W załącznikach załączone zdjęcia:
pozycja 1 maglownica od spodu cdi wzięte z allegro
pozycja 2 maglownica od str maski z allegro
pozycja 3 widok od góry maglownicy w moim aucie
pozycja 4 widok od spodu maglownicy w moim aucie
pozycja 5 widok od spodu belki na której leży maglownica i pąpka
Proszę poradźcie coś jak ten płyn spuścić ???????????????????????????????????
CZY DOBRZE ZROBIĘ JAK ZNAJDĘ NAJNIŻSZY PUNKT Z WĘŻYKIEM PRZY POMPIE WSPOMAGANIA I Z TEGO MIEJSCA WYLEJĘ TEN OLEJ?
Zrobiłem ostatnie zdjęcie pompy wspomagania i wężyki jakie z niej wychodzą to jest wężyk
A- wężyk jest najniżej położony i on wchodzi poprzez taką nakrętkę chyba 13 do pompy wspomagania i zbiorniczka
B- wężyk jest wyżej położony przy tej pompie/zbiorniczku i na szczęście jest przykręcony na łatwą do zdjęcia obejmę zaciskową
Powiedzcie jak wylać ten olej brudny żeby wszystek wyleciał i wlać czysty?
Super zdjęcie znalazłem całego wspomagania POMPA/ZBIORNICZEK + MAGLOWNICA jest to ostatnie zdjęcie
NADMIENIĘ że wspomaganie przy skrajnym położeniu zaczyna piszczeć i się całkowicie te wspom wyłącza
skrajnym położeniu kierownicy się wyłącza przed wyłączeniem 3 sekundy zapiszczy
W załącznikach załączone zdjęcia:
pozycja 1 maglownica od spodu cdi wzięte z allegro
pozycja 2 maglownica od str maski z allegro
pozycja 3 widok od góry maglownicy w moim aucie
pozycja 4 widok od spodu maglownicy w moim aucie
pozycja 5 widok od spodu belki na której leży maglownica i pąpka
Proszę poradźcie coś jak ten płyn spuścić ???????????????????????????????????
CZY DOBRZE ZROBIĘ JAK ZNAJDĘ NAJNIŻSZY PUNKT Z WĘŻYKIEM PRZY POMPIE WSPOMAGANIA I Z TEGO MIEJSCA WYLEJĘ TEN OLEJ?
Zrobiłem ostatnie zdjęcie pompy wspomagania i wężyki jakie z niej wychodzą to jest wężyk
A- wężyk jest najniżej położony i on wchodzi poprzez taką nakrętkę chyba 13 do pompy wspomagania i zbiorniczka
B- wężyk jest wyżej położony przy tej pompie/zbiorniczku i na szczęście jest przykręcony na łatwą do zdjęcia obejmę zaciskową
Powiedzcie jak wylać ten olej brudny żeby wszystek wyleciał i wlać czysty?
Super zdjęcie znalazłem całego wspomagania POMPA/ZBIORNICZEK + MAGLOWNICA jest to ostatnie zdjęcie
NADMIENIĘ że wspomaganie przy skrajnym położeniu zaczyna piszczeć i się całkowicie te wspom wyłącza
skrajnym położeniu kierownicy się wyłącza przed wyłączeniem 3 sekundy zapiszczy
Załączniki
-
maglownica od spodu.jpg120,2 KB · Wyświetleń: 7 -
maglownica od maski.jpg60,7 KB · Wyświetleń: 7 -
widok od góry.JPG2,1 MB · Wyświetleń: 7 -
widok od spodu.JPG2,1 MB · Wyświetleń: 7 -
metalowa belka.JPG2,4 MB · Wyświetleń: 8 -
PĄPA WSPOMAGANIA PĄPA WSPOMAGANIA.JPG2,1 MB · Wyświetleń: 8 -
BARDZO DOBRE ZDJĘCIE.JPG131,8 KB · Wyświetleń: 7
Ostatnia edycja: