• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wasze warsztaty

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Ogólnie nie wiesza się na ścianach na wpół gołych babek.
"wolnoć Tomku w swoim domku".

jeśli tak Ci to przeszkadza, jak będziesz miał zamiar mnie odwiedzić, to zawieszę kalendarz z gołymi chłopami.

nie wiem jak u ciebie, ale u mnie panie nie mają kompleksów na widok obrazka wiszącego na ścianie.

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Pajak100 ma racje. Sam mialem plakat z gołą babką ale jak przyjechala klientka to kumpel zagadywal a ja go zrywalem . moim zdaniem to niesmaczne i raczej z poprzedniej epoki.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Ja jestem z poprzedniej epoki. Głęboki PRL.
Mam beret z antenką i chodzę w gumofilcach.
Moim podstawowym narzędziem diagnostycznym jest młotek.
A w wolnych chwilach wypasam krowy.
No mam gdzieś co kto myśli. Jeśli komuś przeszkadza kalendarz na ścianie, to jego problem a nie mój.

Wiem, wiem z takim podejściem daleko nie zajade.

Ale ja nigdzie się nie wybieram.

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Tomi, wyluzuj boś napięty jak guma w majtkach. Ja wyrażam swoją opiniei do twojego wystroju serwisu nic nie mam

pajak100

SuperMechanior
Punktów
54
Miasto
Płock
www.carturbo.pl
Chodzi o to żebyś w życiu miał łatwiej. Jest dużo samotnych kobiet, które muszą zaufać jakiemuś mechanikowi. Na nich możesz zarobić uczciwe pieniądze. Nie chodzi o to żebyś oszukać i wymienił olej bez filtra, ale policzył rozsądną stawkę za roboczogodzinę. Facet każdy będzie wnikał: dlaczego , po co , a może z allegro taniej , a tam pod lasem robią szybciej i może dokładniej . Kobieta jest wierna :) swojemu mechanikowi i po kilku wizytach ufa bezgranicznie :)

Ja na dzień dzisiejszy niepewnych napraw ( tzn. takich które nie wiadomo jak się potoczą ) nie biorę. Minimalizuje ryzyko , robię selekcję i to ja decyduje komu naprawię auto , a kogo puszczę z prądem ulicy która przebiega przy moim warsztacie. To powoduje komfort i wygodę psychiczną i fizyczną. Wiadomo - każdy chciałby trzaskać rozrządy w 1.6 hdi po 350 zł - dwa dziennie i do domu.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Tomi, wyluzuj boś napięty jak guma w majtkach. Ja wyrażam swoją opiniei do twojego wystroju serwisu nic nie mam
nie noszę majtek.

klientów i klientki sobie wybieram. a jak ktoś ma problem, to może jechać gdzieś indziej. warsztatów u nas co niemiara.

a tak serio, to ludzie dostają już zajoba od tej poprawności politycznej.

miałem w swoim życiu, etap włażenia w dupę klientom. na szczęście to już minęło :)

Chodzi o to żebyś w życiu miał łatwiej. Jest dużo samotnych kobiet, które muszą zaufać jakiemuś mechanikowi.
łatwe życie, tworzy mięczaków.

Kobieta jest wierna :) swojemu mechanikowi i po kilku wizytach ufa bezgranicznie :)

he he, z zaufaniem nie mam problemu.

colin578

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Koło
Fajne macie te warsztaty. Ogólnie nie wiesza się na ścianach na wpół gołych babek. Powód jest prosty - każda kobieta jaka do Was przyjedzie na wymianę czegokolwiek i widzi na ścianie takie kobiece ideały już więcej do Was nie wróci. Dzieje się tak dlatego , że kobiety porównują się zawsze do innych, a w tym przypadku blado wypadają, bo na ścianie widzą ideał kobiecego wyglądu , którego nigdy nie osiągnął . W takiej sytuacji mają zaniżoną samoocenę, źle się czują po prostu psychicznie się męczą. Czy ktoś z Was widział w autoryzowanym serwisie gołe baby na ścianach na tanich kalendarzach? Nie. A co jest w ASO na ścianach ? Proszę się przejechać i zobaczyć - uśmiechnięci ludzie w obecności swoich nowych aut. Najlepiej całe rodziny i podpis pod plakatem - bezpieczeństwo nie ma swojej ceny - kup fotelik dziecięcy za 2500 zł i lodówkę pod zapalniczkę na dwa browary za 1290 netto.

W warsztacie to przede wszystkim czystość , czystość i porządek. Ludzie oceniaja wszystko poprzez wygląd stanowisk pracy , ubrania ludzi wygląd twarzy ( nie przechlana) i ogolona. Robiono na ten temat badania - nie jest istotne co im napaplacie, Wasze wynurzenia zupełnie się nie liczą. Możecie pierniczyć o remoncie silnika 30 min , a to i tak nie będzie przekonywujące. Zdecydowanie bardziej działa pierniczenie i pokazywanie na przykładzie - czyli rozebranym silniku , dlaczego mamy w trakcie remontu postępować tak , a nie inaczej, skąd wynikają te koszty i dlaczego to trzeba wymienić.

U mnie plakat z "gołą babą" wisi tylko w biurze i tylko raz klientka zwróciła na niego uwagę porównując swoje ideały po czym stwierdziła, że jej są zbyt małe i pani z plakatu mogłaby jej trochę oddać, mimo tego wraca regularnie :) a panowie raczej często przeglądają kolejne miesiące.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
Fajne macie te warsztaty. Ogólnie nie wiesza się na ścianach na wpół gołych babek. Powód jest prosty - każda kobieta jaka do Was przyjedzie na wymianę czegokolwiek i widzi na ścianie takie kobiece ideały już więcej do Was nie wróci. Dzieje się tak dlatego , że kobiety porównują się zawsze do innych, a w tym przypadku blado wypadają, bo na ścianie widzą ideał kobiecego wyglądu , którego nigdy nie osiągnął . W takiej sytuacji mają zaniżoną samoocenę, źle się czują po prostu psychicznie się męczą. Czy ktoś z Was widział w autoryzowanym serwisie gołe baby na ścianach na tanich kalendarzach? Nie. A co jest w ASO na ścianach ? Proszę się przejechać i zobaczyć - uśmiechnięci ludzie w obecności swoich nowych aut. Najlepiej całe rodziny i podpis pod plakatem - bezpieczeństwo nie ma swojej ceny - kup fotelik dziecięcy za 2500 zł i lodówkę pod zapalniczkę na dwa browary za 1290 netto.

W warsztacie to przede wszystkim czystość , czystość i porządek. Ludzie oceniaja wszystko poprzez wygląd stanowisk pracy , ubrania ludzi wygląd twarzy ( nie przechlana) i ogolona. Robiono na ten temat badania - nie jest istotne co im napaplacie, Wasze wynurzenia zupełnie się nie liczą. Możecie pierniczyć o remoncie silnika 30 min , a to i tak nie będzie przekonywujące. Zdecydowanie bardziej działa pierniczenie i pokazywanie na przykładzie - czyli rozebranym silniku , dlaczego mamy w trakcie remontu postępować tak , a nie inaczej, skąd wynikają te koszty i dlaczego to trzeba wymienić.
Ja widzialnej AK pracowałem. Aso Czy to w Mercedesie czy Peugeocie wisiały wszędzie a klient nigdy nie wchodził na stanowisko pracy od tego jest poczekalnia

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
ja tam golych bab na warsztacie nie toleruje , po to sie zapierdala zeby miec kase na gole baby ;D

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Ma żone i myśli ze dostaje za darmo :p niestety w tej tanzakcji są ukryte koszty hehe . :p przy piąteczku to i wesoło .Sie zrobiło

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
341
Miasto
Piaseczno
a u mnie niema żadnych plakatów, obsługujemy wszystkich : gołe baby , gołych gosci:), ludzi z PO ludzi z PIs-u.... w pracy każdy jest bezpartyjny... klient ma zostawić kase i nieważne są przekonania tego nie lubie tamtej nie lubie:p takie żeby to w domu a w pracy to w pracy:)
inna sprawa jest to że klient nie wchodzi na warsztat bo i tak widzi przez szybę w poczekalni swoje auto... większosc klientów to floty, icf-y, psf-y... i ich nie obchodzi co sie tam robi:) siedzą wpatrzeni w telewizor pojąc kawe:)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
dobra kalendarze no złapałes mnie -ale powiem tak moim klientką sie podobaja zadna nie narzekała do tej pory

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
powiem Ci ze czasem zazdroszcze ich facetom -sa niektóre fajne i bardzooooooooo fajne