• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wibracje na niskich obrotach

jogii11

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jabłonka
witam mam focusa mk1 1.8 tddi . problem polega na tym że samochodzik trzęsie się na niskich obrotach , po dodani odrobiny gazu i trzymaniu jest ok ale bez gazu dramat , nadmieniam że poduszki wymieniłem na nowe i nic nie dało. zaczynam podejżewać dwumase

Krister

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Cebulandia
1.8 tddi 90km czy 115? Bo 90 jest bez dwumasy. Może Ci już siadać pompa wtryskowa. Masz jakieś problemy z odpalaniem, żeby długo kręcił czy coś?

EDIT: przepraszam, 115 km to już jest TDCI, więc nie możesz mieć 115 skoro piszesz, że masz TDDI. więc nie masz koła dwumasowego.

jogii11

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jabłonka
1.8 tddi 90km czy 115? Bo 90 jest bez dwumasy. Może Ci już siadać pompa wtryskowa. Masz jakieś problemy z odpalaniem, żeby długo kręcił czy coś?

EDIT: przepraszam, 115 km to już jest TDCI, więc nie możesz mieć 115 skoro piszesz, że masz TDDI. więc nie masz koła dwumasowego.

nie ma problemu z odpalaniem , pali normalnie tylko te wibracje ją na tyle mocne że a trzęsie się kierownica . Dwuch mechaników stwierdziło właśnie dwu masę a jeden nawet stwierdził że może tanio załatwić używaną

nie ma problemu z odpalaniem , pali normalnie tylko te wibracje ją na tyle mocne że a trzęsie się kierownica . Dwuch mechaników stwierdziło właśnie dwu masę a jeden nawet stwierdził że może tanio załatwić używaną

Właśnie dzwoniłem do sklepu inter cars i mówią że zgodnie z katalogiem w TDDI dwu masa nie występuje.
Czyli mechanik naciągacz , tylko skoro nie dwu masa do co powoduje takie dziwne wibracje?

Ostatnia edycja:

zaratrusztra1988

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Milanów

Właśnie dzwoniłem do sklepu inter cars i mówią że zgodnie z katalogiem w TDDI dwu masa nie występuje.
Czyli mechanik naciągacz , tylko skoro nie dwu masa do co powoduje takie dziwne wibracje?

U mnie jak występowały drgania i falowanie na niskich obrotach to winne było przebicie na kablach wysokiego napięcia przy cewce, ale nie wiem jak to jest w dieslu. Sprawdź może instalacje.

jogii11

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jabłonka
Koło pasowe na wale jest ok?Napinacz nie podskakuje?

no właśnie zewnątrz nic nie widać wszystko wydaje się być ok

Sprawdź ciśnienie sprężania, może któryś garnek słabszy.

sprawdzałem na kompie i nie wykazał błędu

zbie
no właśnie zewnątrz nic nie widać wszystko wydaje się być ok

sprawdzałem na kompie i nie wykazał błędu
zbiera się i jezdzo normalnie mocy ie brakuje nie kopci i brak wycieków

LordVegetos

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bristol
Witam!
Jest to dość ciekawy przypadek. Nie lepiej aby użytkownik auta udał się do serwisu, który regeneruje pompy Bosch. Czy tam przypadkiem nie siada pompa. Zaciera się tłoczek w środku

Do góry Bottom