Witam mam mały problem gdyż spaliła mi się żarówka postojowa a moja lampa w Punto II wygląda nie typowo i nie typowe ma to umiejscowione bo w środku lampy wstawiam zdj . Czy ktoś może posiada owe auto albo ma pomysł jak tą żarówkę się wymienia
bo są i góry takie 2 zatrzaskiTo już są zamienniki żarówek?Przepaliła mi się żarówka w świetle cofania i szukam odpowiedniego zamiennika typu P21W.

Żeby miała takie samo oznaczenie i była na 12V.Na co dokładnie zwrócić uwagę przy wyborze, poza samym dopasowaniem typu do gniazda?
Ty tak na serio z tym kątemPoza samym dopasowaniem typu gniazda warto zwrócić uwagę na jasność świecenia, bo przy świetle cofania liczy się dobra widoczność za pojazdem, szczególnie w ciemności czy podczas parkowania w trudnych warunkach. Żarówki LED w tym zastosowaniu dają zwykle intensywniejsze i bardziej skoncentrowane światło niż klasyczne żarówki, co realnie poprawia widoczność przeszkód za pojazdem. Warto też sprawdzić kąt świecenia danego modelu, bo zbyt wąski kąt może ograniczać równomierne oświetlenie obszaru za pojazdem.