Mar-Kos
Bywalec
Mam problem z zasilaniem pompy paliwa w BMW E39 2.3 Bena 97r . Po przekręceni zapłonu ma być na plusie około 12 volt i pompka powinna działać , a daje masę ! Jak wyciągnę kostkę z pompy ,to po przekręceniu jest 12 volt na zasilaniu . Jak kostkę zapnę ponownie , to znowu sytuacja się powtarza ,na plusie jest masa ? W bagażniku jest przekaźnik od pompy paliwa , zamieniałem go z innymi dwoma przekaźnikami sąsiednimi i bez zmian . Zasilanie które wychodzi ze sterownika silnika na przekaźnik powinno mieć około 12 volt . Jak kostka wpięta jest w pompce , zapłon załączony to na przewodzie wychodzącym ze sterownika do przekaźnika pompy jest tylko około 4,2 volta ? Problem jest na tyle skomplikowany ,że czasami wszystko działa prawidłowo i auto normalnie pali przez tydzień i jest ok ! Dzisiaj przestała palić , zabrałem się za pomiary i znowu jak wcześniej , brak zasilania na pompce przez około 25 prób , a później znowu jest zasilanie i auto pali ! Wymieniłem pompę paliwa na nową , ale sytuacja bez zmian ? Spróbuje pociągnąć nowy przewód od sterownika silnika do przekaźnika pompki , może gdzieś stary jest skorodowany , albo Sterownik się kończy ? Dodam że na silniku nie ma żadnych błędów ! Będę bardzo wdzięczny jak Któryś z kolegów może coś poradzi ? Pozdrawiam i czekam na pomysły ?