• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam wszystkich

miron1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Posiadam fiata marea 1.6 16v i co śmieszne nikt nie potrafi jej zdiagnozować , problem z wolnymi obrotami ,spalaniem stukowym , dławieniem silnika i chimerycznymi obrotami na które sam wchodzi silnik ( 3000 - 4500 ) pomocy !!!

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Zacząć trzeba od sprawdzenia lewego powietrza z tąd takie obroty mogą być. Czy te wszystkie objawy występuja jednocześnie?

miron1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Witam układ szczelny komp koło akumulatora wymieniłem większość czujników, silnik po remoncie ( pierścienie popychacze chydrauliczne pompa wody rozrząd itp.) teoretycznie powinno być wszystko ok atu klops.

A teraz błędy, Po 335
Po 105
Po 120
Po 110
Pomocy to dziwne i się poddaje

Ostatnia edycja:

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Sprawdź zbiorczą wtyczkę masy powinna być tuż pod akumulatorem oczyść i zobacz co sie stanie

Duża czarna wtyczka która trochę wyglada jak by była podłączona do pustedo gniazda które jest przykrecone do nadwozia

miron1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
A tego jeszcze nie sprawdzałem i za co to odpowiada? Głupie pytanie ale w tym autku dużo jest wtyczek nawet nie podłączonych

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Punkty masy w aucie sa odpowiedzialne za poprawny przepływ prądu jezeli ten jest zaburzony nie wystarcza pradu do sterowania układami weź przykład dynama w starym roweże tam gdzie żarówka była bezpośrednio podłączona do ramy nap tylna świeciła mocno a przednia zamątowana na widełkach przez to ze prąd płynoł przez łoźysko słabiej i to samo może dziac sie u ciebie

• Lubię to!
Punktów: MTM

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Można by to wywalić żargonem techniczny i wywodami o prawie ohma ale nie wiemy do końca z kim mamy do czynienia więc najlepiej wytłumaczyc to najprostszym z możliwych sposobów ;)

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
ja ują bum to po wojskowemu... Zepsuł się oporopowrotnik i trzeba do mechanika jechać :D Znajomi i wtajemniczeni pewnie zrozumieją... :D

miron1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Witam powiem tak 3 elektryków się poddało i 1 elektro mechanik też każdy pieniążki wola a nic nie zdziałali , a co do mnie to ciemny nie jestem w mechanice i trochę z elektryką też kumam . A tu klops bo nie wiem co moją maryśkę boli i szukam pomocy

Układ zasilania powietrza szczelny kilka krotnie sprawdzałem , kostki elektryczne wyczyszczone i zabezpieczone ,

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Witam układ szczelny komp koło akumulatora wymieniłem większość czujników, silnik po remoncie ( pierścienie popychacze chydrauliczne pompa wody rozrząd itp.) teoretycznie powinno być wszystko ok atu klops.

A teraz błędy, Po 335
Po 105
Po 120
Po 110
Pomocy to dziwne i się poddaje

Wiesz jakie masz błędy?
To że podałeś numery błędów to wiem a wiesz za co odpowiadają?
Czym diagnozowałeś?

miron1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Niestety tak błędy są głupie wszystko dotyczy układu zasilania powietrzem , zapłonu , temperatury , itp . a większość czujników jest nowa , ponieważ błędy chciałem żeby więcej nie występowały . Powiem coś więcej że zaczęło się tak dziać po montażu gazu ( BRC sequentes 24 ) .

Do góry Bottom