• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

WOZEK NARZEDZIOWY HANS TOOLS CZY SONIC?

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
nie łamią się wam te plastikowe wkładki? Kiedyś używałem wózka sonic i miał takie wkładki, przy intensywnej eksploatacji niestety dwie pękły.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Ja kupiłem ostatnio wózek sata 299el i jestem bardzo zadowolony, tylko ciekawe jak działa ta dożywotnia gwarancja sprawdzał już ktoś?

Mierzy

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Gdzieś w środku Polski
Teng tools bardzo rozsądna cena jak na profkę. Snap on - the best. Rozciągnęła mi się 10 płaskie oczko, wrzuciłem w kopertę i wysłałem do stanów po około 2 tygodnia powróciła jako nówka... to prawdziwa dożywotnia gwarancja.. Z pozostałymi markami koszmarne skojarzenia , pękające oczka,nasadki itd a co za tym idzie pobijane przeróżne części ciała.. Poza tym nic nie wcurvia jak pęknięta nasadka o 22giej kiedy kończysz pracę. Pytanie jest ile masz przerobu i czy stać cie na przestoje związane z połamanymi kluczami .... Jeśli masz jej dużo to nie żałuj siana- jak kupiłem pustą szafkę i powoli dokupowałem do niej sprzęt bo po prawdzie to połowa z "zestawu gotowego" jest tylko do zapchania szuflad i potem zalega nie wykorzystana latami

A tak na marginesie ...czy ktoś z was używa chicago pneumatic i jak długo... pokupiłem niedawno akumulatorowe 1/2 i 3/8 cala. Chodzą przeslicznie ... zastanawiam sie tylko jak długą zzywotność mają

fildo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Andrychów
Hazet i Stahlwille to bardzo dobre narzędzia tylko drogie,Hazet takie rzeczy jak klucze ,nasadki i osprzęt produkuje w Niemczech,ale część produkcji faktycznie przenieśli poza Europe,Stahlwille z tego co wiem ma fabryki tylko w DE.

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Panowie czy ktoś z Was pracuje może na narzędziach firmy Mannesmann? Rozglądam się właśnie za wózkiem warsztatowym i ta firma ma ciekawą propozycję , ale nie wiem jak z jakością tych narzędzi?

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Ciekawą propozycję to znaczy co? Ja już w zasadzie jestem zdecydowany na Coronę.

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Chodzi o ilość narzędzi w wózku. Za kwote 3300zł mamy 321 narzędzi różnego rodzaju więc trochę tego jest . Pytanie tylko jak z jakością tych kluczy ? Ogólnie firma Mannesmann jest chyba mało popularna w Polsce.

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Rozumiem, że kolega pracował narzędziami tej firmy i stąd taka opinia?

Ostatnia edycja:

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Nie ma potrzeby. Myślę, że szybciej i prościej będzie odpowiedzieć na pytanie :)

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Kolega pisze strasznie zawiłe odpowiedzi ;) Rozumiem, że narzędzia z firmy Gedore będą zdecydowanie lepsze, ale trzeba brać pod uwagę fakt że kosztują 2-3 razy tyle :) Czy ktoś z kolegów może podzielić się jeszcze opinią na temat firmy Mannesmann?

Promotor

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Pułtusk
Hans od roku posiadam i nie mogę powiedzieć złego słowa. A co do gwarancji śrubokręt do pobijania przyjął parę młotków i nie było szans ze nic się nie stanie musiało zbić się czubek wiec przedstawiciel mówi dawaj no i 2 tygodnie nie minęło przywozi drugi śrubokręt nowy i stary w dodatku z na ostrzonym czubkiem. Tylko wozek zakupiony w IC nie gdzieś na allegro.

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Toptula mam około 5lat, Sonica niecałe 2. Jeden i drugi dobry.
W sonicu nie podoba mi się piankowa wkładka która szybko się brudzi.
No i na start był bubel w postaci zacinającej się grzechotki, ale też oddałem i po dwóch tygodniach przyjechała nowa. Tak samo jak kolega kupowałem w IC.
Jak będę kupował trzeci to albo kupię dużego toptula, albo rozglądnę się za jeszcze czymś innym, dla uzupełnienia.

Promotor

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Pułtusk
A co do toptula to zdarza się często awaria i musze jechać w teren do samochodu. I ciągle branie z szafki pakowanie w skrzynkę mała narzędzi denerwował mnie i dziś zakupiłem taki zestawik. A przy okazji indukcja hehehe. Chyba ze macie jakieś do polecenia zestaw inny taki żeby w aucie go zawsze mieć lepszy od tego co na foto.

Załączniki

• 20170415_171832.jpg
    20170415_171832.jpg
    3,5 MB · Wyświetleń: 55

gladiator19986

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Hohenpeissenberg
Co do MannesManna to mam zestaw składający się z 1/2 cala oraz 1/4 cala i jakieś tam płaskie i bity do tego od 10 lat. Używam ich hobbistycznie czyli nie kręce codziennie ale dość często. Grzechotki to naprawdę porażka potrafi sam się kierunek dokręcania zmienić podczas pracy to bardzo denerwuje oraz mają za mało zapadek co daje dość duży kąt dopóki nie przeskoczy i jak masz mało miejsca to znowu denerwuje. Poza tym wytrzymałe grzechotki. Same klucze to ukręciłem 19 na śrubie od koła na 60 cm uchwycie, przedłużkę 1/2 cala też ukłoniła się na kluczu 60 cm przy nakrętce od przegubu. Oczywiście parę bitów też zerwanych jedyne co to 1/4 cala się nie poddaje. Do codziennego użytku odradzam. Teraz szukam jakiegoś przyzwoitego wózka warsztatowego w rozsądnych pieniądzach dla hobbisty poradzicie coś?

Do góry Bottom