• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wózki narzędziowe różnych marek...

Kaftan

Początkujący
Punktów
4
Już kiedyś o tym pisałem. Sata, poza gwarancją to porażka. Dobór narzędzi jest nieprzemyślany, a ich jakość stosunkowo niska. Najgorsze są klucze płaskie - są zbyt luźne. Bardzo łatwo "obrócić" nimi łeb śruby. Sam wózek jako szafka na kółkach jest OK.

King Tony (modem KT-87437-10C1-P) śmiało polecam. Narzędzia są dobrej jakości, a ich dobór rozsądny. Wózek po 78 miesiącach używania działa bezawaryjnie. Największą zaletą jest ilość szuflad- 10. Umożliwia to kompleksowe doposażenie w narzędzia "pod siebie".

Jonnesway - Bardzo dobre narzędzia*, Szafka tyrana od lat i ciągle daje radę. Polecam. *klucze dynamometryczne 1/2 stanowią wyjątek

Hans (GTT450). Dobre narzędzia, beznadziejny system blokowania szuflad wózka. Trzeba się z nim dosłownie szarpać. Po pewnym czasie od szarpania luzują się uchwyty szuflad.

TengToolsa mam tylko klucze dynamometryczne - są OK. Z Condora wkładkę do wózka z długimi śrubokrętami - używane okazjonalnie i raczej nie wzbudzają zaufania.
Dzięki na takie komentarze liczyłem.

Swoją drogą Ten 10 szufladowy wózek mnie kusi, z zestawem 320, 308 lub 365 narzędzi można dorwać za plus minus 7,5k niestety te zestawy narzędziowe są pełne zapychaczy - np każdy bit jest liczony jako narzędzie, miarki, szczotki, długie torxy itd ...
Zestaw Narzędzi 937-002MRVD (320 narzędzi)
Zestaw Narzędzi 934-019MRVD (327 narzędzi TIR) - na kij tam nitownica tego nie wie nikt...
Zestaw Narzędzi 937-365MRVD (365 narzędzi) - chyba najlepiej dobrany zestaw z tych trzech. Dublują się długie nasadki 1/2" jedna pianka jest pod udar, druga pod grzechotki, trzecia pianka znów zawiera te same rozmiary kluczy udarowych...

Hans GTT520 przemawia do mnie ilością narzędzi, w miarę przemyślanym doborem, i brakiem zbędnych zapychaczy. Generalnie znaczna większość ludzi których opinie czytałem ma dokładnie takie samo zdanie odnośnie blokowania szuflad - jest ku*ewsko irytujący i z czasem się luzuje.

Jonnesway- mam kilka kluczy, mają niezły stosunek cena-jakość. odnośnie wózków, wydają się być ok, niestety gotowe zestawy odstraszają mnie ilością torxów, imbusów, czy kluczy z rączką - nie używam tego zbyt często, a nie ma sensu kupować czegoś co leży i nie pracuje. Na plus na pewno cena tych zestawów. Absurdem są wkładki do filtrów oleju, do tłoczków hamulcowych, ściągaczami, szczypcami do opasek i uszczelniaczy zaworowych. Tak jak by ktoś chciał wyposażyć wózek w sprzęt który kupuje się po jednym dobrym komplecie na warsztat, bo przecież nikt nie potrzebuje szczypiec do uszczelniaczy zaworowych na 5 stanowiskach jednocześnie...

Tengtools - nie wiem z jednej strony mają fajne wkładki jak zestaw kluczy płasko-oczkowych (do rozmiaru 38) z drugiej ich wózki są pełne zapychaczy.

Condor- tego się właśnie obawiam, że kupię wózek za gruby hajs (tak 8-9k to dla mnie spory wydatek) i będzie to kasa utopiona w gównianych narzędziach.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Jak poskładam graty to zrobię kilka zdjęć jakto u mnie wygka.

kakus

SuperMechanior
Punktów
42
Tu jest fajny film chłopaka pracującego w Norwegii który pokazuje jak każdy stworzył własną szafkę

Kaftan

Początkujący
Punktów
4
Tu jest fajny film chłopaka pracującego w Norwegii który pokazuje jak każdy stworzył własną szafkę
Nie przemawiają do mnie takie rozwiązania, z racji wykonywanego zawodu muszę mieć możliwość okazjonalnego transportu narzędzi. W stojących szafkach narzędziowych po jednym transporcie miałbym godzinę okładania narzędzi...

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Chyba żadnej nie chcesz kupić bo nic do Ciebie nie przemawia

pawcar

SuperMechanior
Punktów
919
Miasto
Manchester
Są fajne szerokie, ale to w usa zazwyczaj, lub prof. kris miał na zamówienie robione w jakieś tam firmie, zobacz na yt ma o tym film. Zdecydowanie taniej wyjdzie pod siebie zrobic wózek i doposażyć go po swojemu.

Kaftan

Początkujący
Punktów
4
Chyba żadnej nie chcesz kupić bo nic do Ciebie nie przemawia
Mylisz się co do tego że nie kupię żadnego wózka, masz rację odnośnie tego że w każdym mi coś nie pasuje. Chcę kupić wózek z narzędziami i mam na to przeznaczony budżet w którym chcę się zamknąć. Wózki które przytaczam w postach plus minus spełniają założenie budżetu. Problemem są zupełnie niepotrzebne śmieci wpychane na siłę do wózków, za które koniec końców ty jako klient musisz zapłacić. To problem numer 1. Problem numer 2 to absurd w postaci Pusty wózek + zestaw narzędzi bez śmieci kosztuje znacznie więcej niż wózek ze śmieciami. 3 problem to nieznajomość producentów i tego jaką jakość przedstawiają.

To trochę jak z zakupem samochodu. Idziesz do salonu mówisz że potrzebujesz samochodu spełniającego twoje kryteria w danej cenie a sprzedawca Ci wpycha panie dorzucimy ci składany dach w cenie. Ale jak nie chcę składanego dachu. Bez składanego dachu będzie drożej...
Są fajne szerokie, ale to w usa zazwyczaj, lub prof. kris miał na zamówienie robione w jakieś tam firmie, zobacz na yt ma o tym film. Zdecydowanie taniej wyjdzie pod siebie zrobic wózek i doposażyć go po swojemu.
Chodzi o FastService jeżeli się nie mylę, owszem mają wypasione wózki, niestety wózek który pomieściłby większość moich obecnych gratów (ściągacze, zawiesia, testery ciśnienia itd itp) to wydatek ok 9k, dlatego wolę dokupić sobie wózek pełen narzędzi i upchnąć w niego tyle ile wejdzie. Z czasem gdy rozwinę działalność na tyle by móc spokojnie spać prawdopodobnie zdecyduję się na opcję wózka na zamówienie.
Wklejam link do strony producenta i ich sklepu:

PS zna ktoś marki narzędzi FORCE i VIGOR ? znalazłem je dzisiaj w necie opinii oczywiście żadnych natomiast wózki wyglądają... jak wygladają, ciekawe jak z jakością...

Vigor:
V4561
V4542
V4564
V5434

Force:
10318-607
10217R-359A
10318-437
1013-562

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
Znaczy SATA jest półkę wyżej niż King TONY czy na odwrót? no płaskie z grzechotką zawsze spoko. Co do ilości narzędzi w wózku Sata z pierwszego postu jest ich rzekomo 299 przy czym jedna wkładka na 1/2" się dubluje, a same klucze płaskie obustronnie otwarte nie są moim ulubionym rodzajem (traktuję je jako ostateczność) kusi stosunkowo niska cena, zestaw nasadek udarowych i dość duży (pojemny wózek)

Generalnie siedzę na systemie M18 od Milwaukee, elektronarzędzi mam więcej niż mógłbym zmieścić do wózka. Zastanawiałem się nad wyspawaniem własnego, takiego który pomieściłby graty, ale to temat na inną historię. W wózku Hansa jest jedna duża szuflada, wygląda na to że na jej dnie leży wkładka z narzędziami ale zakładając taki scenariusz zostaje ok 10 cm wolnej przestrzeni w pionie (producent mówi że dolna szuflada ma 154mm wysokości minus pianka z narzędziami (5cm) - daje to jakieś małe możliwości do dorzucenie trochę złomu do wózka. Podobnie jest w King Tony duże szuflady mają 154mm średnie 57 a niskie 48mm... Większość firm oferuje nadstawki z szufladami na wózki - być może kiedyś zdecyduję się na taką, niestety nie od razu Rzym zbudowano. Mam 10k i w tej kwocie muszę operować

Wciąż brak jakichkolwiek wzmianek o TengTools i Condor
Pomysl o Beta c38

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
249
Miasto
Xxx
Latarki spoko narzędzia nie przekonują...

Do góry Bottom