Dzięki na takie komentarze liczyłem.Już kiedyś o tym pisałem. Sata, poza gwarancją to porażka. Dobór narzędzi jest nieprzemyślany, a ich jakość stosunkowo niska. Najgorsze są klucze płaskie - są zbyt luźne. Bardzo łatwo "obrócić" nimi łeb śruby. Sam wózek jako szafka na kółkach jest OK.
King Tony (modem KT-87437-10C1-P) śmiało polecam. Narzędzia są dobrej jakości, a ich dobór rozsądny. Wózek po 78 miesiącach używania działa bezawaryjnie. Największą zaletą jest ilość szuflad- 10. Umożliwia to kompleksowe doposażenie w narzędzia "pod siebie".
Jonnesway - Bardzo dobre narzędzia*, Szafka tyrana od lat i ciągle daje radę. Polecam. *klucze dynamometryczne 1/2 stanowią wyjątek
Hans (GTT450). Dobre narzędzia, beznadziejny system blokowania szuflad wózka. Trzeba się z nim dosłownie szarpać. Po pewnym czasie od szarpania luzują się uchwyty szuflad.
TengToolsa mam tylko klucze dynamometryczne - są OK. Z Condora wkładkę do wózka z długimi śrubokrętami - używane okazjonalnie i raczej nie wzbudzają zaufania.
Swoją drogą Ten 10 szufladowy wózek mnie kusi, z zestawem 320, 308 lub 365 narzędzi można dorwać za plus minus 7,5k niestety te zestawy narzędziowe są pełne zapychaczy - np każdy bit jest liczony jako narzędzie, miarki, szczotki, długie torxy itd ...
Zestaw Narzędzi 937-002MRVD (320 narzędzi)
Zestaw Narzędzi 934-019MRVD (327 narzędzi TIR) - na kij tam nitownica tego nie wie nikt...
Zestaw Narzędzi 937-365MRVD (365 narzędzi) - chyba najlepiej dobrany zestaw z tych trzech. Dublują się długie nasadki 1/2" jedna pianka jest pod udar, druga pod grzechotki, trzecia pianka znów zawiera te same rozmiary kluczy udarowych...
Hans GTT520 przemawia do mnie ilością narzędzi, w miarę przemyślanym doborem, i brakiem zbędnych zapychaczy. Generalnie znaczna większość ludzi których opinie czytałem ma dokładnie takie samo zdanie odnośnie blokowania szuflad - jest ku*ewsko irytujący i z czasem się luzuje.
Jonnesway- mam kilka kluczy, mają niezły stosunek cena-jakość. odnośnie wózków, wydają się być ok, niestety gotowe zestawy odstraszają mnie ilością torxów, imbusów, czy kluczy z rączką - nie używam tego zbyt często, a nie ma sensu kupować czegoś co leży i nie pracuje. Na plus na pewno cena tych zestawów. Absurdem są wkładki do filtrów oleju, do tłoczków hamulcowych, ściągaczami, szczypcami do opasek i uszczelniaczy zaworowych. Tak jak by ktoś chciał wyposażyć wózek w sprzęt który kupuje się po jednym dobrym komplecie na warsztat, bo przecież nikt nie potrzebuje szczypiec do uszczelniaczy zaworowych na 5 stanowiskach jednocześnie...
Tengtools - nie wiem z jednej strony mają fajne wkładki jak zestaw kluczy płasko-oczkowych (do rozmiaru 38) z drugiej ich wózki są pełne zapychaczy.
Condor- tego się właśnie obawiam, że kupię wózek za gruby hajs (tak 8-9k to dla mnie spory wydatek) i będzie to kasa utopiona w gównianych narzędziach.