maniek_sdz
Gaduła
- Punktów
- 1
Pojawił się problem ze wspomaganiem kierowniczy po prostu wspomaganie chodzi ale jak się da max w prawo lub lewo kierownice to przy tym skrajnym położeniu trzy sekundy słychać pisku i się wspomaganie wyłącza kierownica ciężko chodzi trzeba zgasić i odpalić silnik ponownie i wtedy chodzi. W zbiorniczku oleju od wspomagania czarny olej jak smoła bo w strzykawkę nabrałem i sobie pomyślałem że może ten olej wymienię to awaria przejdzie ale nie wiem gdzie odkręcić żeby CAŁY BRUDNY CZARNY OLEJ SPŁYNĄŁ załączyłem wam mnóstwo zdjęć Doradźcie coś Gdzie Ten Olej Najlepiej Spuścić??. Do spodu maglownicy nie idzie się dostać bo jest obudowana poprzeczną belką która podtrzymuje pompę/wspom i chłodnicę.
Która podpowiedź jest prawidłowa:
A- pod spodem maglownicy jest śruba spustowa do oleju i ją trzeba odkręcić
B- wystarczy odkręcić dwa wężyki od pompy wspomagania i poczekać pięć minut jak olej zleci
C-
D-
ŻEBY Z MAGLOWNICY OLEJ ZLECIAŁ TO PRZY ODŁĄCZONYCH PRZEWODACH MAM PORUSZAĆ KIEROWNICĄ W PRAWO I WTEDY OLEJ ZLECI Z MAGLOWNICY MAGLOWNICY ?????
W PRAWO LEWO
Która podpowiedź jest prawidłowa:
A- pod spodem maglownicy jest śruba spustowa do oleju i ją trzeba odkręcić
B- wystarczy odkręcić dwa wężyki od pompy wspomagania i poczekać pięć minut jak olej zleci
C-
D-
ŻEBY Z MAGLOWNICY OLEJ ZLECIAŁ TO PRZY ODŁĄCZONYCH PRZEWODACH MAM PORUSZAĆ KIEROWNICĄ W PRAWO I WTEDY OLEJ ZLECI Z MAGLOWNICY MAGLOWNICY ?????
W PRAWO LEWO
Załączniki
-
BARDZO DOBRE ZDJĘCIE.JPG131,8 KB · Wyświetleń: 5 -
maglownica od maski.jpg60,7 KB · Wyświetleń: 3 -
maglownica od spodu.jpg120,2 KB · Wyświetleń: 4 -
PĄPA WSPOMAGANIA PĄPA WSPOMAGANIA.JPG2,1 MB · Wyświetleń: 7 -
widok od góry.JPG2,1 MB · Wyświetleń: 6 -
widok od spodu.JPG2,1 MB · Wyświetleń: 5 -
metalowa belka.JPG2,4 MB · Wyświetleń: 6
Ostatnia edycja:
tylko ja wolę bez bałaganu ale faktycznie jesli przesadzisz z tym moim sposobem to może coś się sypnąć