• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wycena - uszkodzona podłoga bagażnika

pmcar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam,
Proszę o przybliżoną wycenę naprawy tyłu peugeota 308 jak na zdjęciach (dokładniejszych zdjęć nie mam) 1.jpg 2.jpg
Dziękuje i pozdrawiam

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
256
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Sprytny handlarz i my mamy robić za alibi?
Gdybym to ja chciał kupić dla siebie, pierwsza rzecz to zrobiłbym lepsze zdjęcia, z wielu ujęć. Jak tylko takie Ci dali to resztę sobie sam dospiewaj.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Chcesz cenę na gotowo, tj. naprawa podłogi bagażnika, zderzak, klapa?
W cenie ubezpieczyciela - nie chcesz czyli w cenie naprawy autoryzowanego serwisu.

pmcar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Nie rozumie za bardzo dlaczego takie złośliwe nastawienie większości. Jest wystawiony taki samochód i myślę nad jego kupnem. Żeby się upewnić co do kosztów naprawy zapytałem Was na forum i to cała historia. Więc mar.wo, nie rozumie o co Ci chodzi z tym alibi...?
link do auta: https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-308-polski-salon-maly-przebieg-ID6z5rN2.html
piohol - mowa o cenie za zrobienie na gotowo, oczywiście zrobienie na zasadzie używek i klepania a nie aso.

Ostatnia edycja:

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
256
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
To weż blacharz i jedź na miejsce i oceń. I tak w praniu jeszcze coś wylizie ale będziesz miał na ok. 80% wartość naprawy. Nie żałuj wydać paru złotych na podróż przed kupnem bo po to już będzie musztarda.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Ceny części używanych możesz sprawdzić na alledrogo, a robocizna w zależności od rejonu i konkretnego warsztatu jak i jakości wykonania.
Pamiętam jak w Krakowie padł mi altek to w 2 pobliskich warsztatach cena naprawy ~1000-1300PLN i wielka łacha, w Bochni za usunięcie usterki zapłaciłem 120PLN z pocałowaniem w rączkę. Do Bochni przejazd lawetą na koszt firmy ubezpieczeniowej.
Sam więc widzisz, że cena tej samej usługi może bardzo się różnić.O cenę pytaj tam gdzie będziesz robił usługę a nie na forum.

pmcar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
dzięki za odpowiedzi. Wiadomo, że cena jest będzie się różniła. Ale sądzicie, że to dość prosta sprawa czy lepiej sobie odpuścić auto?
Jeśli się zdecyduje to pojadę z mechanikiem ale na razie nie jestem pewien czy go brać pod uwagę.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
256
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Zawsze tak jest, zadający pytanie nie czyta odpowiedzi albo czyta bez zrozumienia. Teraz pytaniami zmierzasz w kierunku z góry założonej przez Ciebie tezy. Tak kup i na pewno będziesz zadowolony.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Tego typu uszkodzenia ogarnie blacharz z kilkuletnim doświadczeniem, pytanie tylko co jeszcze będzie do zrobienia, czego nie nie pokazano na zdjęciach.
Mój znajomy blacharz mówi, że można zrobić każdy samochód w którym podczas wypadku tylna lampa ni wyprzedziła przedniej. A nawet w tym skrajnym wypadku nie jest to sytuacja beznadziejna, wszystko zależy od zasobności portfela zleceniodawcy.

Do góry Bottom