• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana oleju w automatycznej skrzyni biegów

Punktów
0
Witam

W niedługim czasie będę wymieniał olej w skrzyni automatycznej i potrzebowałbym kompletnej procedury wymiany najlepiej z autodaty wraz ze szczegołami.

Dane auta
Audi A6 C6
Rok produkcji: 2005
Pojemność : 2967cm3 3.0TDI
Moc: 224km
Kod silnika:BMK
Kod skrzyni : 6HP19

Za pomoc z góry dziękuję

Punktów
0
Tak wiem o tym że metodą dynamiczną wymianie cały olej w skrzyni, ale potrzebuje więcej informacji na temat np momentu dokrecenia śrub miski olejowej, a te informacje są jedynie w autodacie.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
To może po prostu wstawię tu login i hasło, niech sobie każdy poszuka co tam potrzebuje, a ja wezmę fakturę na klatę? Będzie ok?

Ja chętnie pomogę, ale komuś, kto przyjamniej wie co robi i może w przyszłości mi się czymś odwdzięczy. Takich "daj, bo ja chcę" to w naszym kraju dużo jest, ale przykro mi, za wiedzę się płaci.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
To może po prostu wstawię tu login i hasło, niech sobie każdy poszuka co tam potrzebuje, a ja wezmę fakturę na klatę? Będzie ok?

Ja chętnie pomogę, ale komuś, kto przyjamniej wie co robi i może w przyszłości mi się czymś odwdzięczy. Takich "daj, bo ja chcę" to w naszym kraju dużo jest, ale przykro mi, za wiedzę się płaci.
Dobrze gada, polać mu wód... :D

Do góry Bottom