• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana wahacza

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Co prawda zacytowałeś starego posta i zdążyłem już przerobić 2 nastepne auta (tak jak w tamtym poscie zapowiadalem kolejnego Golfa II a obecnie stare Volvo) ale swojej opinii nie zmieniam w żadnym wypadku, obecnie eksploatowanym Volvo 940 (740) z 1990r zrobiłem bez jakiejkolwiek awarii 40 000km w ciągu roku, ciągam nim lawete, lekkiego życia nie ma, tylko paliwo i eksploatacyjne sprawy...i po cholere w aucie tona elektroniki? Przede wszystkim prostota i jakość materiałów....mój wóz ma nalot koło 600 000km, z czego prawie 100 000km na LPG, sprężanie idealnie po 12 bar na każdym z cylindrów, oleju bierze mniej jak nowe skody...

Mariusz8207

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sędziejowice
Witam panowie jak już tak rozmawiacie o wahaczach i tuleiach to może ktoś mi podpowie jak wybić śrube z tulei nie uszkadzając jej podam że pacjent to C max z 2006 r . Wachacz podtrzymujący sprężyne , od strony koła wykręcając na " chama" obkręciłem całą gumę w tulei tuleia do wymiany ,od strony belki nakrętke odkręciłem ale śruba ani drgnie może ktoś coś podpowie

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
Nie da się, w tych autach najczęściej kończy się na wycinaniu wahaczy. potem nowe tuleje ale bardziej się opłaca całe nowe wahacze, nowe śruby i potem geometria i można jeździć

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
Najlepiej cala kołyska na dól i się fajnie szybko wycina, albo piła szablasta i też powycinasz na aucie ale chyba to dłużej schodzi .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Co prawda zacytowałeś starego posta i zdążyłem już przerobić 2 nastepne auta (tak jak w tamtym poscie zapowiadalem kolejnego Golfa II a obecnie stare Volvo) ale swojej opinii nie zmieniam w żadnym wypadku, obecnie eksploatowanym Volvo 940 (740) z 1990r zrobiłem bez jakiejkolwiek awarii 40 000km w ciągu roku, ciągam nim lawete, lekkiego życia nie ma, tylko paliwo i eksploatacyjne sprawy...i po cholere w aucie tona elektroniki? Przede wszystkim prostota i jakość materiałów....mój wóz ma nalot koło 600 000km, z czego prawie 100 000km na LPG, sprężanie idealnie po 12 bar na każdym z cylindrów, oleju bierze mniej jak nowe skody...
Dlatego nadaj jeżdżę wielorybem ...

krzysztof33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Wiem, że ludzie różnie piszą i różne mają doświadczenia ale mi zawieszenie Master Sport sprawdza się idealnie i mam nadzieję, że nic się nie zmieni. Kupowałem z gwarancją na 80 tyś km i właśnie jak wczoraj zerkałem na licznik to 8 dyszek jest przekroczone, a części dalej ładnie pracują. Także pozytywnie, zwłaszcza że mam znajomego, który kupował jakąś chińszczyznę mniej więcej w tym samym czasie co i ja i już musiał 3 razy robić wymiankę...

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Wiem, że ludzie różnie piszą i różne mają doświadczenia ale mi zawieszenie Master Sport sprawdza się idealnie i mam nadzieję, że nic się nie zmieni. Kupowałem z gwarancją na 80 tyś km i właśnie jak wczoraj zerkałem na licznik to 8 dyszek jest przekroczone, a części dalej ładnie pracują. Także pozytywnie, zwłaszcza że mam znajomego, który kupował jakąś chińszczyznę mniej więcej w tym samym czasie co i ja i już musiał 3 razy robić wymiankę...
reklama???

Do góry Bottom