• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyposażenie wulkanizacji

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Witam! Planuje otworzyć punkt wulkanizacji . Szukam porady na temat sprzętu! Mam do wydania około 16tys złotych na montarzownice i Wyważarkę! Jest sporo ruznych opini , zastanawiałem się nad używaną montarzownicą np: corgi,hofman. Wywazarka raczej nowa.
Proszę o pomoc.
Nie idź w chinole, no chyba że to biznes na sezon, góra dwa...

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
Rozumiem. Z moim budrzetem pozostaje mi montarzownica po „Regeneracji”. Jest sporo firm zajmującej się sprzedażą i naprawa , czy ktoś może polecic jakiś model , firme zajmująca się sprzedażą używek !!
Na Allegro widziałem modele corgi 2019 razem z ramieniem bocznym czy hofman 3300.
Czy obrałem dobry kierunek poszukiwań ?

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
ktoś może miał foświadczenie z Twin busch. ?

Doświadczenie

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
Koledzy macie jakieś propozycje co do instalacji pnełmatycznej .? Zapotrzebowanie : jeden klucz, dwa podnośniki bałwanki , montarzownica ! Chodzi mi o przekrój rurek i materiał ! Może ktoś jakiś rysunek zrobi

:);)

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Ja
Koledzy macie jakieś propozycje co do instalacji pnełmatycznej .? Zapotrzebowanie : jeden klucz, dwa podnośniki bałwanki , montarzownica ! Chodzi mi o przekrój rurek i materiał ! Może ktoś jakiś rysunek zrobi

:);)
Ja zrobiłem z rurek PP takich do wody. 20mm przekroju. Wszystko zgrzewane. Działa już kilka lat. Z kompresora mam dwa wyjścia więc można puścić dwa osobne przyłącza. Jedno na suche - czyste powietrze a drugie z systemem naolejania.

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
Montarzownica jeden klucz i na 2 bałwanki wystarczy 200 L ??

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Montarzownica jeden klucz i na 2 bałwanki wystarczy 200 L ??
Powinno ale zawsze te 200zł więcej i masz 270l... Wszystkie te narzędzia nie pracują w tym samym momencie. Druga sprawa to, że butla jest mniej istotna niż wydajność pompy... Więc lepiej postawić na bardziej wydajną pompę - coś około 400l/min to podstawa. Żaden chinol. Tylko ABAC, Walter, Airpress, Metabo...

MechA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
Koledzy czy ktoś miał doczynienia z tańszymi maszynami tak zwanymi „Chińczykami”. ? Pytam o maszyny nie za 3tys zł, Tylko o maszyny z wyższej pułki wśród w/w! Poproszę o opinie z własnego doświadczenia , a nie typu „ kolegi kolega miał ”

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Koledzy czy ktoś miał doczynienia z tańszymi maszynami tak zwanymi „Chińczykami”. ? Pytam o maszyny nie za 3tys zł, Tylko o maszyny z wyższej pułki wśród w/w! Poproszę o opinie z własnego doświadczenia , a nie typu „ kolegi kolega miał ”
To podaj nazwę tej wyższej półki a może ktoś napisze. Bo jak różnica jest między wyższą półką chinola a markową 2-3k to nawet nie ma o czym mówić.

Do góry Bottom