stryj16
SuperMechanior
Witam. Koledzy nie mogę sobie poradzić z francuzem osprzęt Bosch. Silnik z jakiegoś powodu gaśnie albo podczas jazdy albo na postoju. Przy samochodzie już było kilku magików specjalistów pompiarzy i elektroników nawet ASO i nikt sobie nie poradził i przyszła kolej na mnie. To co jest sprawdzone to regulator ciśnienia paliwa, sprawny, chyba że ten na podmiankę też jest uwalony, czujnik położenia wału sprawny, pompa paliwa sprawna, dwu-przekaźnik BITRON sprawny.
Silnik gaśnie nie zależnie czy jest ciepły czi zimny, gdy zgaśnie to albo można go od razu odpalić, albo stoi i nie słychać żeby się włączała pompa paliwa, jeśli zostawię przekręcony kluczyk to po kilku minutach słychać że pompa się włączy sama z siebie.
To co mnie zastanawia to obudowa filtra paliwa, jest tam regulator niskiego ciśnienia, tylko to nie wyjaśnia tej przerwy w zasilaniu pompy po zgaśnięciu samochodu.
Co wy sądzicie o tym przypadku?
Silnik gaśnie nie zależnie czy jest ciepły czi zimny, gdy zgaśnie to albo można go od razu odpalić, albo stoi i nie słychać żeby się włączała pompa paliwa, jeśli zostawię przekręcony kluczyk to po kilku minutach słychać że pompa się włączy sama z siebie.
To co mnie zastanawia to obudowa filtra paliwa, jest tam regulator niskiego ciśnienia, tylko to nie wyjaśnia tej przerwy w zasilaniu pompy po zgaśnięciu samochodu.
Co wy sądzicie o tym przypadku?