• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Z22YH podciśnienie w bagnecie i pisk.

Łukasz7586

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Witam wszystkich, mój problem to bardzo duże podciśnienie w bagnecie i korku oleju co w miarę rozgrzania silnika prowadzi do dziwnego pisku , bardzo głośnego , na zimnym jest cicho, wiem że zaraz wszyscy napiszą odma ale niestety dla mnie odmę wymieniłem i jest to samo, po odmie wymieniłem pokrywę zaworów i kolektor ssący i dalej jest problem , proszę o pomoc .

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
114
Miasto
Świdnica
Może uszkodzona przepustnica, domyka się na tyle że zamiast ciągnąć powietrze szczeliną, zaczyna ssać przez ten zawór. Spróbuj na testy całkowicie zaślepić ten przewód od tej membramy. Porównaj przepływy i położenie przepustnicy przed i po operacji zaślepienia - może to coś Cie nakieruje.

Łukasz7586

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Nie wiem jak to działa ale jak odłączyłem odmę od kolektora ssącego i zapchalem dolot od strony odmy to podciśnienia już nie ma

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
114
Miasto
Świdnica
Być może problemem jest nowy zamiennik. Jeśli chodzi o nowsze modele to tylko oryginalne odmy/pokrywy pracują poprawnie.

Łukasz7586

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Do tego peciarskiego silnika ciężko kupić jakąś nową oryginalną cześć , pokrywy zaworów nie znalazłem a ten zawór odmy jest z Febi

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
114
Miasto
Świdnica
No to zaslepiaj to, pakuj mu Oil cath tanka i zapominaj o temacie

Łukasz7586

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Jeszcze po kombinuje bo tak nie może być , może ktoś miał taki przypadek i jeszcze da mi jakieś wskazówki.

Do góry Bottom