• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zablokował mi się imobilajzer co robić

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Renault megane I
Nie jest zalana 40 minut przed tym normalnie wyjechałem z garażu postal i baterie padły wymieniłem i lipa

Kolego ty chcesz żeby ci pomóc ? Czy oczekujesz że pojedzie tam ktoś do ciebie i naprawi to auto?
Napisz co sprawdziłeś ?
pilot na podczerwień sprawdza się smartfonem na aparacie
sprawdziłeś przed wymianą baterii czy działał ?
Teraz po wymianie baterii trzeba wprogramować pilota

Napisz może jak zachowuje się lampka immo miga szybko, wolno wogóle nie świeci , sprawdzałeś odbiornik podczerwieni na podsufitce? tam dostaje się woda pod podstawą anteny potem po kablach idzie do skrzynki bezpieczników .
Jeżeli wszystko ok wszędzie jest sucho ,weź wklep kod pin i spróbuj zapalić to auto.

Dodam że miałem taki sam przypadek, męczyłem się z tym 3 dni auto jak stało na zewnątrz było ok zapalało ale pilot nie działał , stał w warsztacie pilot działał do pewnego czasu a auto nie zapalało .
Zgadnij co było ?
zaśniedziała w środku skrzynka bezpieczników .

Pozdro.

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
a ja mysle ze tutaj trzeba zaczac od zrobienia recznej procedury programowania klucza i powinno odpalic. jak nie to sobie z tym nie poradzi i do warsztatu. zadzwon do okolicznego elektronika jak jest ogarniety podjedzie i zrobi to od reki skasuje ze 100zl i po klopocie

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
a ja mysle ze tutaj trzeba zaczac od zrobienia recznej procedury programowania klucza i powinno odpalic. jak nie to sobie z tym nie poradzi i do warsztatu. zadzwon do okolicznego elektronika jak jest ogarniety podjedzie i zrobi to od reki skasuje ze 100zl i po klopocie

podał przede wszystkim za mało szczegółów , czy sprawdził chociaż bezpieczniki?

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Kodowanie kluczyka

Gdy jest już odblokowane immo w następujący sposób kodujemy pilot.

1,Wyciągnij kluczyk.
2. Wcisnij przycisk od zamykania centralnego (wewnętrzny) dopóki kontrolka od immo się nie zapali.
3. Gdy kontrolka się zapali kluczyk skieruj do czujnika przy lusterku i zacznij wciskać przycisk na pilocie (trzymając wciśnięty przycisk od centralnego) i tak przez ok. 30sek.
Przez te 30 sekund drzwi będą się otwierały i zamykały. Po tej operacji pilot powinien się zakodować.

Do góry Bottom