• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zablokowany zamek Seat Leon 1

Maq

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
Cześć, mam problem z otworzeniem drzwi od strony pasażera w Seacie Leonie 1. Wymieniałem mechanizm podnoszenia i opuszczania szyby i po skręceniu wszystkiego zamknąłem drzwi i już ich nie mogę otworzyć natomiast słychać pracę zamka przy pociągnięciu za klamkę od zewnątrz jak i od środka. Zamek zamyka się poprawnie z kluczyka jak i ręcznie. Macie może jakieś patenty na otworzenie drzwi?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1574
cos spier__niczyłeś i tyle...
dasz rade ściągnąć tapicerkę przy zamkniętych drzwiach? obejrzyj czego nie podłączyłeś i tyle.

stawiam, że zablokowałeś "grzybek"

Maq

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
cos spier__niczyłeś i tyle...
dasz rade ściągnąć tapicerkę przy zamkniętych drzwiach? obejrzyj czego nie podłączyłeś i tyle.

stawiam, że zablokowałeś "grzybek"
To że coś źle zrobiłem to wiem, liczyłem na jakąś poradę :D
Tapicerka ściągnięta lecz trudno będzie ściągnąć tą następną część gdzie jest mechanizm szyby.

Rys00

Boss regionalny
Punktów
98
Miałem podobny problem, piłowałem rygiel na słupku po otwarciu tylnych drzwi dostęp jest kiepski ale jest , brzeszczot owinąłem szmatą okleiłem taśmą co się dało wkoło i 20 min roboty, powodzenia :)

Maq

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
Dzięki za pomoc, faktycznie udało się, przeciąłem rygiel, zamek naprawiony rygiel wstawiony wszystko działa! :)

Do góry Bottom