Psikuta1994
SuperMechanior
- Porady
- 2
- Punktów
- 417
I jeszcze nie widzieliśmy tego cudeńka?!A ja mam jeszcze audi B2 86" rok![]()

I jeszcze nie widzieliśmy tego cudeńka?!A ja mam jeszcze audi B2 86" rok![]()

Laleczka
Hmm moim zdaniem emulator a dlaczego chcesz wywalić immo? Czy chcesz mieć jeszcze jeden kluczyk i ci szkoda kasy?1.8 ADRLaleczka
Wyświetl załącznik 42943
Automatyczne połączenie postów:
Powiedzcie mi jeszcze jedno co zrobić z immo ? Zamontować emulator i wywalić całkiem 75zl. Dorobić u fachowca klucz + kodowanie 300+ zł. Kupić pestkę i ja zaprogramować ale nie mam kodu pin więc koszt pestki + kabla do odczytu pinu ponad 150zl .
Mam tylko 1 kluczyk, dorobiłem sobie już 2 z grotem ale immo go trzymaHmm moim zdaniem emulator a dlaczego chcesz wywalić immo? Czy chcesz mieć jeszcze jeden kluczyk i ci szkoda kasy?
Sami wiecie że to zabezpieczenie bardziej chroni psychikę właściciela jak samochód. Nie chcę pchać się też w koszty. W A4b5 wiem że zdarzają się jaja z cewka immo dlatego skłaniam się do wywalenia tego dla świętego spokojuMam tylko 1 kluczyk, dorobiłem sobie już 2 z grotem ale immo go trzymaSami wiecie że to zabezpieczenie bardziej chroni psychikę właściciela jak samochód. Nie chcę pchać się też w koszty. W A4b5 wiem że zdarzają się jaja z cewka immo dlatego skłaniam się do wywalenia tego dla świętego spokoju.
Jeśli działa to nawet można zacząć usługi świadczyć 

Kurde coś mi się podupcyło, jak części pompy wody w oleju . No to kurde skąd te kawałkiJadę z tematem, walka trwa z tymi 2 śrubami w skrzyni biegów. Co za magik na to wpadł żeby tak zaprojektować
Automatyczne połączenie postów:
Płukanka Lmoly zajebista sprawa 7min i widać efekty, olej czarny jak noc zleciał. Smok 90% przepływ, w środku silikon i plastik, obstawiam czesci pompy wody z przed lat. Dobrze że misa spadła bo widać że rogiem puszczała. Pytanie czy zajzec pod panewkę, kusi ale wszystko takie ładnie złociste. Wyświetl załącznik 42992 Wyświetl załącznik 42989 Wyświetl załącznik 42990 Wyświetl załącznik 42991
Może benzyna się dostaje do oleju i tak ładnie czyściale wszystko takie ładnie złociste.

Płukanka byłaMoże benzyna się dostaje do oleju i tak ładnie czyści![]()
Płukanka byla robiona a swoją drogą to chyba paliwo w oleju częściej w dieslach że względu na wyższe ciśnienie paliwa niż oleju ? Czy źle myślę ?

Może dmuchnij sprężonym powietrzem w tekalany i usłyszysz gdzie leciWleciał nowy okej dziś 5w 40. Ładnie gładko pracuję, słychać łożysko alternatora ale to się zrobi w wolnym czasie z uwagi że jego demontaż jest bajeczny . Pomóżcie znaleźć nieszczelności w układzie centralnego zamka. Gdzie szukać precyzyjnie ? Nie uśmiecha mi się prucie wszystkiego.
tylko baaaardzo delikatnie!Może dmuchnij sprężonym powietrzem w tekalany i usłyszysz gdzie leci

Bardziej chodziło mi o lokalizację gdzie może dochodzić do rozszczelnieńtylko baaaardzo delikatnie!
dodatkowo jak już znajdziesz "mniej więcej" to bierzesz płyn do mycia w sprayu (taki zwykły, kuchenny) albo rozrabiasz sam płyn do mycia z wodą i psikasz z butelki. bąbelki zobaczysz od razu![]()
Np lokalizacja złączek, trójników i wgl może ktoś się spotkał z tym i np nieszczelność występuje w konkretnym miejscu
Chociaż nastawiam się na prucie wszystkiego wewnątrz ale najpierw podpinam zamki żeby wykluczyć tam problem. Brakuje mi jednej śruby M7 do miski olejowej i muszę zamówić. Na weekend zabieram fotele przednie do domu i sciagnam tapicerkę- będą zdjęcia.Nigdy w życiukonkretnym miejscu![]()
Pompka pracuję długo i nie zamyka nic, po ręcznym zatkaniu wyjść z niej wyłącza się od razu czyli jak zbuduje odpowiednie ciśnienie w układzieNigdy w życiu
A skąd wiesz że jest nieszczelność?
To spróbuj ustami zaciągnąć albo czymś innym zaciągnąć, ja tak zamykałem auto i otwierałem jak mi się rozdupcyła pompkaPompka pracuję długo i nie zamyka nic, po ręcznym zatkaniu wyjść z niej wyłącza się od razu czyli jak zbuduje odpowiednie ciśnienie w układzie
zweryfikujesz tym sposobem pompkę