Miałem Vectre w full opcji bez skóry i jak dla mnie samochodzik zajebisty jak ją kupiłem miała 254 tys a zrobiłem nią do momentu sprzedaży jakieś 15tys przez niecały rok i oprócz wymiany skrzyni nic nie inwestowałem nie licząc oleju i filtrów rzecz jasna

Vectra to dobry samochód tylko musisz wiedzieć o tym że w silnikach 1.8 oraz 2.0 padają skrzynie poprostu wada fabryczna rozsypują się tryby ale jest na to sposób poprostu wymieniasz na skrzynie z Nexi,Espero na forum Vectry dowiedziałbyś się wiecej na ten temat. W przedziale przebiegów 150-250tys km takze lubią padać dmuchawy ale wystarczy że ja wydrzesz,wymienisz szczotki i dmuchawa lata dalej

ja teraz mam Astre F 1.8 16V z takim silnikiem jak szedł w Vectry i widziałem że już ktoś skrzynie zmieniał i jest akurat z Daewoo o oznaczeniu F16 której napewno nie zajeżdże bo jak Astrolot spokojnie na suchym asfalcie kręci na 2 to już pewnie bym ją zajechał

Ja sam rozgladam się jeszcze za jakąś vectrą lekko walniętą albo mam na oku z zajeżdżonym silnikiem, poprostu mam sentyment do tego samochodu bo jest ładny tylko musisz dbać o to by nie rdzewiała,dobre wymycie podwozia i porządna konserwacja powinna dać sobie rade tylko musisz kupić wmiarowną sztuke.
A co do Diesla to daj sobie spokój jak chcesz to kupywać, kup benzyniaka zagazowanego i też będzie smigać.
Pzdr