• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup samochodu rodzinnego w automacie

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Dsg 3 gen to która masz na myśli? 7b mokre sprzęgła? Bardzo dobry wybór.

Romuald-f

SuperMechanior
Punktów
53
W Touranie nie spotkałem dwusprzęgłowej siedmiobiegowej z mokrymi sprzęgłami.
A więc Touran: silniki Diesel - 1.4, 1.6, 1.9 i 2.0L skrzynia dwusprzęgłowa sześciobiegowa 02E (DQ250) sprzęgła mokre. Silniki benzynowe - 1.4, 1.6, i 1.8L skrzynia dwusprzęgłowa siedmiobiegowa 0AM (DQ200) sprzęgła suche.

Mareklucjusz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Jako auto rodzinne sprawi się już fajnie kombik. Nie musicie od razu kupować minivana, no chyba że macie już na prawdę sporą rodzinę :D Zobaczcie sobie może propozycje od Mazdy M6 w kombi, co prawda ja jestem zauroczony sedanem, ale kombi też przejdzie. Prowadzi się świetnie, przynamniej mi na jazdzach próbnych, no i już ten japończyk kusi samym wyglądem :D

Malyjohn

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Slask
nadal poszukuję samochodu, proszę o opinie o silniku 2.2 d 175 PS w mazdzie 6 skyactive, naczytałem się opinii że nie warto pchać się w diesla z mazdy, ale czy to prawda? czy to są faktycznie tak awaryjne silniki??

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
W Touranie nie spotkałem dwusprzęgłowej siedmiobiegowej z mokrymi sprzęgłami.
A więc Touran: silniki Diesel - 1.4, 1.6, 1.9 i 2.0L skrzynia dwusprzęgłowa sześciobiegowa 02E (DQ250) sprzęgła mokre. Silniki benzynowe - 1.4, 1.6, i 1.8L skrzynia dwusprzęgłowa siedmiobiegowa 0AM (DQ200) sprzęgła suche.

Sprzęgła suche były również w 1.9 tdi

Malyjohn

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Slask
Ale co jest nie tak z tym silnikiem?? Jakie awarie występują? Bo opinie ze zły biorę za suche fakty, a nikt nie opisał konkretów:/ a rdzewiały z tego co wiem poprzednie generacje, nie słyszałem o żadnym przypadku rdzy w skyactive

Do góry Bottom