• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup skrzyni Power schift

Dominik1209

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Jasień
sterowanie lezy.
Gdzie to jest jeśli można wiedzieć

Dlatego napisałem że są bardzo drodzy. Jeżeli nie czujesz się "na siłach" aby samemu zrobić, to podam Ci adres firmy, która regeneruje za 1600 zł. (korzystałem z ich usług, ale to przy mocno zużytej płycie).
Jak możesz to podaj namiary na tą firmę spróbuje sam sterownik zregenerować, skrzynie mam wywaloną olej cały ściekł, Wymiana filtra i okaże się że będzie chodzić
Olej jaki polecasz
Ja mam zakupiony Motul Multi DCTF

Ostatnia edycja:

Romuald-f

SuperMechanior
Punktów
54
Dane firmy do wysyłki wysłałem.

Romuald Wes lepiej podpowiedz czy w 4hp20 nieszczelosc na walku wejściowym tzn panewki badz simmering w konwerterze może powodować nie podtymywanie lockupu przy mniejszych prędkościach. ciśnienie z walka jest podawane do rozlaczenia tarczy ale czy w momencie kiedy powinien być zapięty może gdzieś spierd... ciśnienie przez walek z powrotem. jak dodam gazu to zapnie, jak hamuje silnikiem to poniżej 1500 rpm rozpina. konwerter robiony w midpardsie,
(w poprzednim było ok, ale pękł pilot i odkręciły sie nakrętki dlatego mysle czy coś na walku nie uszkodziło)
elektorozawor eds3(lockup) zmieniony

Panewka w pompie i simmering nie mają wpływu na lock-up.

Załączniki

• 4HP20.jpg
    4HP20.jpg
    188,9 KB · Wyświetleń: 16
Ostatnia edycja:

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Chodziło mi o sinnering w konwerterze który uszczelnia input shaft i panewkę statora pompy ta mniejsza walka ale to już wykkuczylem tam jest szczelne chyba znów muszę reklamaowacnkonwerter

Romuald-f

SuperMechanior
Punktów
54
Konwerterów nie rozcinam, wysyłam do regeneracji (4HP20) i nie mam problemów.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Mam jakaś wręcz fale nieszczęść jeśli chodzi o konwertery

Dominik1209

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Jasień
Dzięki za info
Dzisiaj przyjrzałem się swojej skrzyni a dokładnie tłumikowi drgań, odkrecilem pokrywe i co się okazało luzy niesamowite, nie miało prawa to poprawie działać, w poniedziałek wioze ją do Trzcianki na wymiane tłumika ,filtra i ogólny przegląd plus czyszczenie całego wnętrza mam nadzieję że będzie chodziła jakiś czas. Przynajmniej dopóki, dopóty nie rozprawie się z tym oszustem!!!
ROMUALD
Jeszcze jaki olej motul multi dctf
Będzie ok???

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Będzie ok ja zalewam. Z mojego punktu widzenia naprawa samego sterownika w powershifcie jest bez sensu bo to plastikowe klipy i opiłki z latających sprężyn go uszkadzają /zatykają to pomaga tylko na krótka metę dla handlarza

Dominik1209

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Jasień
Będzie ok ja zalewam. Z mojego punktu widzenia naprawa samego sterownika w powershifcie jest bez sensu bo to plastikowe klipy i opiłki z latających sprężyn go uszkadzają /zatykają to pomaga tylko na krótka metę dla handlarza
Nie tylko doszedłem do wniosku że to bez sensu w poniedziałek zaworze ją do Trzcianki na wymiane tłumika filtra łożysk uszczelniaczy czujnika no i mycie całego wnętrza .
Mają mi to ogarnąć w jeden dzień zobaczymy co będzie po
Cena nawet ok za całość bez sterownika 4000 zł

Dominik1209

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Jasień
Konwerterów nie rozcinam, wysyłam do regeneracji (4HP20) i nie mam problemów.
Witam Romuland-l
Mam pytanie odnośnie Powerschifta a więc moja skrzynia biegów jest już złożona wstawiona do auta i została przeprowadzona adaptacja i kalibracja.
Tylko że szarpie przy ruszaniu,
Czy może być tak że muszę trochę pojeździć aby wszystko się ułożyło na swoim miejscu i wtedy przeprowadzić ponowną adaptację i kalibracje skrzyni ????

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Witam Romuland-l
Mam pytanie odnośnie Powerschifta a więc moja skrzynia biegów jest już złożona wstawiona do auta i została przeprowadzona adaptacja i kalibracja.
Czy może być tak że muszę trochę pojeździć aby wszystko się ułożyło na swoim miejscu i wtedy przeprowadzić ponowną adaptację i kalibracje skrzyni ????
jak sterownik nie ruszony to bedzie tak robic

Romuald-f

SuperMechanior
Punktów
54
............. Witam Romuland-l
Czy może być tak że muszę trochę pojeździć aby wszystko się ułożyło na swoim miejscu i wtedy przeprowadzić ponowną adaptację i kalibracje skrzyni ???? ...............

To jak to, jeden zakład regeneruje płytę, drugi skrzynię biegów a trzeci ją montuje (nie "dzisiejsze" skrzynie na mechatronice) ? Przecież jeden na drugiego będzie zwalał winę. Ci co regenerowali skrzynie powiedzą że źle zregenerowana płyta, zaś w zakładzie, w którym regenerowano płytę powiedzą że skrzynka źle naprawiona. i przypuszczam że coś nie tak z luzem na sprzęgle. Spróbuj jeszcze raz zrobić adaptację widełek i sprzęgła (temperatura przy adaptacji skrzyni pow. 40st. C)

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
984
Miasto
PGS
Chce kto kupić multitronika do a4 Małysza? Bo wywale na złom.

Do góry Bottom