Dominik1209
Uczestnik
Czyli zaraz się okaże że regeneracja sterownika w zupełności wystarczy!!Kiepskie te zdjęcie. P2714 - jest problem z elektrozaworem D biegów parzystych.
Czyli zaraz się okaże że regeneracja sterownika w zupełności wystarczy!!Kiepskie te zdjęcie. P2714 - jest problem z elektrozaworem D biegów parzystych.
Gdzie to jest jeśli można wiedziećsterowanie lezy.
Jak możesz to podaj namiary na tą firmę spróbuje sam sterownik zregenerować, skrzynie mam wywaloną olej cały ściekł, Wymiana filtra i okaże się że będzie chodzićDlatego napisałem że są bardzo drodzy. Jeżeli nie czujesz się "na siłach" aby samemu zrobić, to podam Ci adres firmy, która regeneruje za 1600 zł. (korzystałem z ich usług, ale to przy mocno zużytej płycie).
bardziej chodzi o to gdzie jest ten warsztat a nie mechatronikpod miska plastikowa
Dominik1209.79@o2.plProszę podać swój adres email.
Romuald Wes lepiej podpowiedz czy w 4hp20 nieszczelosc na walku wejściowym tzn panewki badz simmering w konwerterze może powodować nie podtymywanie lockupu przy mniejszych prędkościach. ciśnienie z walka jest podawane do rozlaczenia tarczy ale czy w momencie kiedy powinien być zapięty może gdzieś spierd... ciśnienie przez walek z powrotem. jak dodam gazu to zapnie, jak hamuje silnikiem to poniżej 1500 rpm rozpina. konwerter robiony w midpardsie,
(w poprzednim było ok, ale pękł pilot i odkręciły sie nakrętki dlatego mysle czy coś na walku nie uszkodziło)
elektorozawor eds3(lockup) zmieniony
Dzięki za info
Nie tylko doszedłem do wniosku że to bez sensu w poniedziałek zaworze ją do Trzcianki na wymiane tłumika filtra łożysk uszczelniaczy czujnika no i mycie całego wnętrza .Będzie ok ja zalewam. Z mojego punktu widzenia naprawa samego sterownika w powershifcie jest bez sensu bo to plastikowe klipy i opiłki z latających sprężyn go uszkadzają /zatykają to pomaga tylko na krótka metę dla handlarza
Witam Romuland-lKonwerterów nie rozcinam, wysyłam do regeneracji (4HP20) i nie mam problemów.
jak sterownik nie ruszony to bedzie tak robicWitam Romuland-l
Mam pytanie odnośnie Powerschifta a więc moja skrzynia biegów jest już złożona wstawiona do auta i została przeprowadzona adaptacja i kalibracja.
Tylko że szarpie przy ruszaniu,
Czy może być tak że muszę trochę pojeździć aby wszystko się ułożyło na swoim miejscu i wtedy przeprowadzić ponowną adaptację i kalibracje skrzyni ????
Sterownik też jest po regeneracjijak sterownik nie ruszony to bedzie tak robic