• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zalewającą jedna komora

Tomasz1290

Początkujący
Punktów
0
Witam pacjentem jest mazda 323f ba 1.5 16v problem tkwi w tym że zalewa mi jedną komorę silnika i nie mogę go od razu odpalić co może być tego przyczyną pomóżcie mi.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Witam pacjentem jest mazda 323f ba 1.5 16v problem tkwi w tym że zalewa mi jedną komorę silnika i nie mogę go od razu odpalić co może być tego przyczyną pomóżcie mi.
Czy nie prostszym rozwiązaniem było by udać się do warsztatu samochodowego i tam otrzymać konkretną odpowiedż .Po przez Forum mogą być tylko logiczne podpowiedzi i sugestie ..które to w rzeczy samej Twojego problemu na odległość nie rozwiążą . Może nie ma iskry ..może zawór się nie domyka ..może sterownik...może wtryskiwacz itd itd . Podłącz tester ..sprawdż parametry ..odczytaj ewentualne błędy ..wówczas być może otrzymasz odpowiedż !

Tomasz1290

Początkujący
Punktów
0
Czy nie prostszym rozwiązaniem było by udać się do warsztatu samochodowego i tam otrzymać konkretną odpowiedż .Po przez Forum mogą być tylko logiczne podpowiedzi i sugestie ..które to w rzeczy samej Twojego problemu na odległość nie rozwiążą . Może nie ma iskry ..może zawór się nie domyka ..może sterownik...może wtryskiwacz itd itd . Podłącz tester ..sprawdż parametry ..odczytaj ewentualne błędy ..wówczas być może
Może i tak ale nie mogę się nim ruszyć gdzie kolwiek i dla tego szukam pomocy tutaj

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Czym ci zalewa ? deszczem, wodą, paliwem ?
A cylinder też ci zalewa ? czy tylko samą komorę ?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
To ja będę ten dobry... Komprecha... !!! Wtrysk!!!!! Jesteś gamoń? nie znasz się na mechanice? daj zarobić tym co się znają! Tym co z tego żyją! Nie masz na to kasy? Sprzedaj Mazdę kup rower! Tylko niech łańcuch Ci się nie skończy...

Tomasz1290

Początkujący
Punktów
0
Wtryski są dobre bo zamieniłem 1 na 3 i 3 na 1 tyle że jak zdejmuje wtyczki od wtrysków jak chodzi to 1,2,i 4 reaguje a 3 wtrysk nie reaguje, sprawdzałem miernikiem na wtyczce i prąd jest

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
"prądu na wtyczce wtrysku" nie sprawdza się miernikiem...
było już pytanie- kompresja jest?

Do góry Bottom