• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ZALOZENIE TURBO

tzr15

Początkujący
Punktów
0
Witam chcialbym zalozyc turbo w moim audi A4 b5 1998 !,6 tylko dokladnie nie wiem jaki kolektor wydechowy bedzie pasowal do turba i silnika i czy od audi 1,8 t czy audi 1,9 tdi i czy musze wymienic kolektor sacy ?????

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a jak długo chcesz nim pojeździc

tzr15

Początkujący
Punktów
0
jak silnik padnie to padnie wtedy wstawie silnik 2,0 t jakie czesci bedo pasowaly do tej przerobki ?????

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Wiesz że wstawiając turbosprężarkę nie wystarczy wymienić kolektorów, ale i wgranie mapy do ECU Cię czeka z odpowiednimi parametrami. No nie wiem czy wtryskiwacze dadzą radę bo potrzeba będzie więcej paliwka niestety, więc mogą się zapętlać i będzie lipa. Nie przerabiałem nigdy benzyny, ale jak chcesz działaj. Życzę owocnej pracy z tym ze ja nie pomogę, może z kolegów ktoś ma więcej doświadczenia.

tzr15

Początkujący
Punktów
0
ok dzieki a zastanawialem sie jeszcze na zamianie calego silnika na 1,8t lub 2,0 to bedzie chyba lepsze wyjscie w 1,6 nie oplaca sie wkladac tyle pieniedzy

tadziku

Początkujący
Punktów
0
Popieram wypowiedź trebor70, bez konkretnych zamiarów i oczywiście pieniędzy nic dobrego z tego Ci nie wyjdzie, zainwestuj lepiej w drugi silnik ewentualnie sprzedaj dotychczasowe auto i kup drugie z turbo.

richi9

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Kraków
Nie opłacalne jest zakładanie turbiny do tego wozu ... Do zmiany cały silnik dolot (zawór DV cos jak zawór upustowy ) komputer, intercooler, itp itd...
szkoda zachodu ale jest to mozliwe, ale nigdy nie osiagniesz tego co na silniku 1.8T

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Komputer da sie przeprogramować ale popieram przedmówców Nie opłacalna inwestycja ! Jeśli kupił bym silnik ,choć w wypadku tego autka rozważył bym wymianę na coś bardziej rasowego;)

remunia24

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
EWE
przerabialem ten temat szkoda pracy nerwow i pieniedzy a efekt nie do dopracowania

Do góry Bottom