• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki 2023

21golfista21

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Strzelin
Cześć, czy tylko ja mam problem ze znalezieniem odpowiedniego pracownika? Zero odzewu. Stawka jaką oferuje oczywiście uzależniona jest od umiejętności ale 30-60/h to chyba nie jest źle?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
To ile wychodzi na 168 godzin na miesiąc? Soboty rozumiem płatne dodatkowo podwójnie?
Jakieś dodatkowe świadczenia? Premie na jakich zasadach?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
To ile wychodzi na 168 godzin na miesiąc? Soboty rozumiem płatne dodatkowo podwójnie?
Jakieś dodatkowe świadczenia? Premie na jakich zasadach?
Arni nieźle odleciałeś...:wacky:
Jakie 168 h... jebiesz po min 10h x 5 dni... plus min 2 soboty w miechu za normalną stawkę...:D
Świadczenia to najniższa krajowa na kwicie... w premii to uścisk ręki prezesa janusza...:D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Grubo. Wszyscy wyciągając ręce po kasę a robić się nie chce. Ostatnio byłem z synem u ortodonty i psikała nam ręce spirytusem. Powiedziała mi, że jeszcze tak spracowanych dłoni nie widziała

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
kasę a robić się nie chc
Zasadniczo to PKB bierze się z pracy rąk bo ktoś musi zrobić żeby kto inny mógł z tego czegoś skorzystać ale jeśli przeciętny pracownik fizyczny robi i od lat słyszy że za mało robi i na jego miejsce jest 10 chętnych:D to przy pierwszej lepszej okazji bierze się za coś lepiej dochodowego, lżejszego, w Polsce od lat panuje taką tradycja że tego pracownika na najniższym szczeblu każdy chce wychujać :D to nic dziwnego że młodzi nie chcą robić
Automatyczne połączenie postów:

No to nieźle się porobiło w kraju nad Wisłą że mechanicy nie chcą robić za 10 koła na rękę miesięcznie

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Cześć, czy tylko ja mam problem ze znalezieniem odpowiedniego pracownika? Zero odzewu. Stawka jaką oferuje oczywiście uzależniona jest od umiejętności ale 30-60/h to chyba nie jest źle?
Skoro dajesz 30-60/h (oczywiście to raczej brutto) to każdy trochę mądrzejszy sobie przeliczy ile w taką godzinę zarabia dla ciebie i woli raczej dziubać na swoim i mieć na czysto lepsze pieniądze...:D

jeszcze tak spracowanych dłoni nie widziała
Bartku trzeba pracować głową a nie rękami... bo jak na razie masz zdrowie i możesz pracować fizycznie, ale kiedyś to zdrowie się skończy (czego oczywiście nie życzę) i co wtedy ?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Następca juz jest. Zbieram na nowy warsztat "budynek" tzn to będzie 6 wiat na zgłoszenie bo wybudować to ja se tu mogę. A łapy mam zjechane bo już w podstawówce przy tym dłubałem

Punktów
0
Miasto
Wrocław
goo.gl
Arni nieźle odleciałeś...:wacky:
Jakie 168 h... jebiesz po min 10h x 5 dni... plus min 2 soboty w miechu za normalną stawkę...:D
Świadczenia to najniższa krajowa na kwicie... w premii to uścisk ręki prezesa janusza...:D
I dlatego nikt mądry nie pójdzie do takiego warsztatu pracować. I niech sobie prezes Janusz sam robi.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
A ja robię gdzie indziej i powiem Wam, że finansowo gorzej ale 8 godzin i do domu. Zero użerania się z klientami zero logistyki

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
U mnie 30 zł do ręki, opłacony pełen zus, plus premia, bez sobót. No ale czego nie ma?? Nie ma urlopu i chorowania na zawołanie ;] Pracownicy na własnej działalności.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
378
U mnie 30 zł do ręki, opłacony pełen zus, plus premia, bez sobót. No ale czego nie ma?? Nie ma urlopu i chorowania na zawołanie ;] Pracownicy na własnej działalności.
Aż mi się pierwsza praca przypomniała, 7 lat na umowie zleceniu( czasem była czasem nie zależy jak mi lepiej pasowało, oczywiście okolice najniższej na papierze, do ręki 3x tyle), chyba po trzech latach dostałem płatny 50% urlop, brałem raz na dwa lata kilka dni z powodów zdrowotnych, max tydzień na wypoczynek( i to nie co roku).
Z drugiej strony dzisiaj te 30 zł to szczerze mówiąc grosze. Wiem, że pracownik musi zarobić na siebie i na Ciebie bo od 6 lat swoje ciągnę.
Chciałbym pójść do kogoś, ale nie mogę bo 5-6 tysięcy miesięcznie mnie nie urządza. Kredyt na mieszkanie plus opłaty 3 tysiące, żona do końca roku jest na macierzyńskim a potem przynajmniej do września idzie na bezpłatny bo rocznego dziecka nie oddam do żłobka. A żłobek 1500 zł plus 300 przedszkole córki.

Do góry Bottom