21golfista21
SuperMechanior
Cześć, czy tylko ja mam problem ze znalezieniem odpowiedniego pracownika? Zero odzewu. Stawka jaką oferuje oczywiście uzależniona jest od umiejętności ale 30-60/h to chyba nie jest źle?
Arni nieźle odleciałeś...To ile wychodzi na 168 godzin na miesiąc? Soboty rozumiem płatne dodatkowo podwójnie?
Jakieś dodatkowe świadczenia? Premie na jakich zasadach?

Jakie soboty. Sobota jest po to by odpoczywać. Sam nie pracuje w soboty. A 168x60=10080.To ile wychodzi na 168 godzin na miesiąc? Soboty rozumiem płatne dodatkowo podwójnie?
Jakieś dodatkowe świadczenia? Premie na jakich zasadach?
Zasadniczo to PKB bierze się z pracy rąk bo ktoś musi zrobić żeby kto inny mógł z tego czegoś skorzystać ale jeśli przeciętny pracownik fizyczny robi i od lat słyszy że za mało robi i na jego miejsce jest 10 chętnychkasę a robić się nie chc
to przy pierwszej lepszej okazji bierze się za coś lepiej dochodowego, lżejszego, w Polsce od lat panuje taką tradycja że tego pracownika na najniższym szczeblu każdy chce wychujać
to nic dziwnego że młodzi nie chcą robićNo to nieźle się porobiło w kraju nad Wisłą że mechanicy nie chcą robić za 10 koła na rękę miesięcznie168x60=10080
Skoro dajesz 30-60/h (oczywiście to raczej brutto) to każdy trochę mądrzejszy sobie przeliczy ile w taką godzinę zarabia dla ciebie i woli raczej dziubać na swoim i mieć na czysto lepsze pieniądze...Cześć, czy tylko ja mam problem ze znalezieniem odpowiedniego pracownika? Zero odzewu. Stawka jaką oferuje oczywiście uzależniona jest od umiejętności ale 30-60/h to chyba nie jest źle?

Bartku trzeba pracować głową a nie rękami... bo jak na razie masz zdrowie i możesz pracować fizycznie, ale kiedyś to zdrowie się skończy (czego oczywiście nie życzę) i co wtedy ?jeszcze tak spracowanych dłoni nie widziała
I dlatego nikt mądry nie pójdzie do takiego warsztatu pracować. I niech sobie prezes Janusz sam robi.Arni nieźle odleciałeś...
Jakie 168 h... jebiesz po min 10h x 5 dni... plus min 2 soboty w miechu za normalną stawkę...
Świadczenia to najniższa krajowa na kwicie... w premii to uścisk ręki prezesa janusza...![]()
Aż mi się pierwsza praca przypomniała, 7 lat na umowie zleceniu( czasem była czasem nie zależy jak mi lepiej pasowało, oczywiście okolice najniższej na papierze, do ręki 3x tyle), chyba po trzech latach dostałem płatny 50% urlop, brałem raz na dwa lata kilka dni z powodów zdrowotnych, max tydzień na wypoczynek( i to nie co roku).U mnie 30 zł do ręki, opłacony pełen zus, plus premia, bez sobót. No ale czego nie ma?? Nie ma urlopu i chorowania na zawołanie ;] Pracownicy na własnej działalności.