A
Anonymous123
Ogólnie temat to odgrzany kotlet sprzed dwóch lat.

Zwykle jak na czarno to 3k mogą dać, ja spotkałem się że zwykle dają albo 10zł na godzinę albo 100-120 dniówki. Było też tak że 1400 za miesiąc z sobotami a w tygodniu po 11 godzin to myślałem że wyjde z siebie.Jeśli chodzi o Lubelszczyznę 1800-3500 tys w zależności od umiejętności
Zwykle jak na czarno to 3k mogą dać, ja spotkałem się że zwykle dają albo 10zł na godzinę albo 100-120 dniówki. Było też tak że 1400 za miesiąc z sobotami a w tygodniu po 11 godzin to myślałem że wyjde z siebie.
Ja robie sam, szef mechanik. Roboty mam zawsze do przodu tydzień minimum. 6 tys na czysto to minium. Ważne jest, aby ukierunkować się w jakiejś specjalizacji. Ja robie głównie silniki, rozrzady, sprzegla. Tematy, które nie trwają godzie czy dwie ale dochód przynoszą. Oczywiście jak jest do zrobienia zawieszenie to robie ale ceny daje z wyższej półki, dzięki temu robie tylko to co mi się opłaca. Oleje i filtry raczej sporadycznie ale znam warsztaty co robią tylko szybki serwis olej, filtry, tarcze, klocki i tez im się jakoś wiedzie. Ogólnie temat rzeka, zarobic się da ale trzeba z głową a mechanicy, co pracują za kwoty jak 1700 czy ogólnie poniżej 3000 sami są sobie winni bo swoje umiejętności trzeba umieć cenić.
toNajpierw zostań mechanikiem potem jedź do Norwegii popracować a następnie wróć do kraju i załóż warsztat (będziesz właścicielem) i wszystkiego się dowiesz![]()