• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechanika i właściciela

A

Anonymous123

Ogólnie temat to odgrzany kotlet sprzed dwóch lat.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Posłowie tu się nie reklamują, a zobacz komu odpowiadałeś... :p

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja to robię tak jak przysłowie. Tam gdzie jest duży obrót i mały zysk tam jest interes a gdzie jest mały obrót i duży zysk tam nie ma interesu

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Odwieczny dylemat szefów firm, co lepsze: ruch w interesie czy interes w ruchu... :p

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Ja zawsze powtarzam że lepiej jeść małą łyżeczką i cały czas niż dużo i raz

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Mechanik w PL nie zarabia kokosów, szczególnie w mniejszych miejscowościach. Ja właśnie odszedłem z dotychczasowej firmy (oczywiście jako samodzielny mechanik), bo praca za 1700-1800zł kompletnie mija sie z celem, mam jeszcze jakieś resztki szacunku do samego siebie. Jeśli mam wrócić do mechaniki (a wróce na pewno, bo to kocham) to tylko na swoim.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Czyli będziesz kosił podwójnie jako właściciel i jako mechanik .

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Jeśli chodzi o Lubelszczyznę 1800-3500 tys w zależności od umiejętności

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Jeśli chodzi o Lubelszczyznę 1800-3500 tys w zależności od umiejętności
Zwykle jak na czarno to 3k mogą dać, ja spotkałem się że zwykle dają albo 10zł na godzinę albo 100-120 dniówki. Było też tak że 1400 za miesiąc z sobotami a w tygodniu po 11 godzin to myślałem że wyjde z siebie.

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Zwykle jak na czarno to 3k mogą dać, ja spotkałem się że zwykle dają albo 10zł na godzinę albo 100-120 dniówki. Było też tak że 1400 za miesiąc z sobotami a w tygodniu po 11 godzin to myślałem że wyjde z siebie.

Tu gdzie Ja pracuje tylko na stanowisku elektronik mam 1850 podstawy reszta to % z przerobu.
Mechanicy maja trochę niższe podstawy ale poniżej 3tys nie zababrają.

Dodam ze praca 8h nadgodziny dodatkowo płatne.
Sobota co 2. Za sobotę wolny dzień na tygodniu.

A

Anonymous123

Ja robie sam, szef mechanik. Roboty mam zawsze do przodu tydzień minimum. 6 tys na czysto to minium. Ważne jest, aby ukierunkować się w jakiejś specjalizacji. Ja robie głównie silniki, rozrzady, sprzegla. Tematy, które nie trwają godzie czy dwie ale dochód przynoszą. Oczywiście jak jest do zrobienia zawieszenie to robie ale ceny daje z wyższej półki, dzięki temu robie tylko to co mi się opłaca. Oleje i filtry raczej sporadycznie ale znam warsztaty co robią tylko szybki serwis olej, filtry, tarcze, klocki i tez im się jakoś wiedzie. Ogólnie temat rzeka, zarobic się da ale trzeba z głową a mechanicy, co pracują za kwoty jak 1700 czy ogólnie poniżej 3000 sami są sobie winni bo swoje umiejętności trzeba umieć cenić.

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Ja robie sam, szef mechanik. Roboty mam zawsze do przodu tydzień minimum. 6 tys na czysto to minium. Ważne jest, aby ukierunkować się w jakiejś specjalizacji. Ja robie głównie silniki, rozrzady, sprzegla. Tematy, które nie trwają godzie czy dwie ale dochód przynoszą. Oczywiście jak jest do zrobienia zawieszenie to robie ale ceny daje z wyższej półki, dzięki temu robie tylko to co mi się opłaca. Oleje i filtry raczej sporadycznie ale znam warsztaty co robią tylko szybki serwis olej, filtry, tarcze, klocki i tez im się jakoś wiedzie. Ogólnie temat rzeka, zarobic się da ale trzeba z głową a mechanicy, co pracują za kwoty jak 1700 czy ogólnie poniżej 3000 sami są sobie winni bo swoje umiejętności trzeba umieć cenić.

Zgadzam sie z przedmówca.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
To wam powiem e bylem w Norwegii za mechanika normalnie legal 161 nok minus podatek 36% soboty wolne i praca 7,5 h dziennie wyplata na czas sprzet super nowy instrukcje napraw typu jak wymienić swozen potem wypisać papier zwany schiema co było robione i w jakiej temperaturze i jaka metida jaki moment dokręcania srub i nakretek. Kasa na czas ale jak oplacisz mieszkanie,prad,internet,jedzenie,bilety na samolot to szalu nie ma i jak ktoś ci powie ze zarobi 10 tyś na pln. To chyba przed oplatami bo sporo masz wydatków paczka fajek 100 nok prawie a jak chcesz do domu pojechać to marudza ze urlop tylko 25 dni w roku sue należy tam jest wyplata tylko raz w roku dobra bo dostaniesz kasę na wakacjie ferie penga ktora jest z twoich podatkow . Ja bylem zarobiłem na warsztat i sprzet i robotę mam w polsce ale za granice bym nie jechał więcej. Jak cos ti napisz na priwa to opowiem więcej. Pozdro.
Najpierw zostań mechanikiem potem jedź do Norwegii popracować a następnie wróć do kraju i załóż warsztat (będziesz właścicielem) i wszystkiego się dowiesz :D
to

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom