• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechanika i właściciela

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
chm, no właśnie temat rzeka, ci co mają poniżej 3000 to już nie maja szacunku do siebie, rozumiem właścicieli zatrudniających ale nie rozumiem mechaników dla nich pracujących...
Sami sobie mechanicy psują rynek pracy, szefowie staja na głowie żeby pozyskać klienta i wyeliminować konkurencję, samochodów przybywa ale pensja zaporowa 3000 myślę że poszanowała by zawód mechanika,ktoś powie że na pipiduwie kto da taką pensję? a da, bo skąd weźmie mechanika? najwyżej zamknie interes...
a najlepiej na swoim tak jak w moim wypadku, sam sobie szefem,dyrektorem,kierownikiem i mechanikiem, nikt na mnie się nie wydziera, nie stawia warunków, sam sobie wybieram klientów i sam ustalam stawki, pasi to ok. jak nie to do widzenia...

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Tylko lipa jak sobie wybierzesz tego klienta niewłaściwie. Niby mądrze gada i wie czego chce a potem zonk i problemy...
Ale ogólnie 100% racji... :)

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Tylko lipa jak sobie wybierzesz tego klienta niewłaściwie. Niby mądrze gada i wie czego chce a potem zonk i problemy...
Ale ogólnie 100% racji... :)
bez kasy nie wyjedzie z garażu bo w drzwiach mam kolczatkę na pilota i raz go użyłem, klient z buta zapierdzielał do bankomatu, daleko nie było- jakieś 500m,
a na drzwiach jest napisane" Uwaga kolczatka ".

A

Anonymous123

Ja koszty kryje częściami tzn narzutem. Niewielki, ale w skali miesiąca spokojnie pokrywam koszty utrzymania. Oczywiście koszty tez mam niewielkie, bo robie sam to i sam dbam o sprzęt, zużycie prądu, wody, telefony w dzisiejszych czasach to chyba najtańsza cześć opłat, pracowników nie mam, same plusy. Podziwiam tych, co mają zamysly na biznes, że otworzą warsztat, zatrudnią mechaników itp a sami nie mają pojęcia o mechanice. Zauważam, że większość ludzi wybiera takich mechaników co sami są szefami, potrafią powiedzieć co było zrobione, pokazać co było zrobione, w razie problemów sprawa jest prosta.

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
bez kasy nie wyjedzie z garażu bo w drzwiach mam kolczatkę na pilota i raz go użyłem, klient z buta zapierdzielał do bankomatu, daleko nie było- jakieś 500m,
a na drzwiach jest napisane" Uwaga kolczatka ".
Przyjdzie z Policją i auto będziesz musiał wydać.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
jak zapłaci, a z policją nie przyjdzie bo policja jest na miejscu i cały parking dyskotek, więc ryzykuje jak zostawia auto do naprawy z myślą oszustwa.
nie zdążył by się obejrzeć a byłby związany i na glebie, klient wie gdzie zostawia auto do naprawy- więc musiałby być desperat i mieć wolne 48h....ha,ha,ha I nie żartuję...
a po za tym jak by chciał odebrać auto z pałami, to daleko by nie pojechał, najwyżej wypchnął je z garażu i laweta, i mam szybki patent na to...

Ostatnia edycja:

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Szumek, możesz mieć znajomości na Policji, ale samochód i tak wydasz, bo nie będziesz miał innej możliwości. Klient powie że masz mu oddać auto, a on niestety nie wziął kasy, przywiezie jutro bo dziś nie ma czasu. Jedyne co będziesz mógł to go spisać z dowodu, ale auto mu wydasz. W innym przypadku będzie to zawłaszczenie mienia. Każdy policjant Ci to powie.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
no ok. dam mu wypchnąć auto z garażu bo robię myk i gość wzywa lawetę bo auto nie zapali...
pały mi nic nie zrobią, a znajomości nie muszę mieć bo ja je po prostu naprawiam więc tak czy siak klient musiał by być desperat...w innym miejscu może i tak...

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
No i OK.
Większość z nas wie jak uprzykrzyć klientowi odbiór auta, w momencie gdy gość nie chce zapłacić

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Nie ważne ile się zarabia ale ważne ile zostaje na koncie po dokonaniu co miesięcznych opłat. Jeden zarabia powiedzmy 2500 ale na rachunki, opłaty, alimenty itp wydaje 500zł na miesiąc, drugi zarabia 4000 ale opłat, kredytów ma co miesiąc na 2500 i zostaje mu skromne 1500zł. Wg mnie jak po opłatach, odliczeniu kasy na dojazdy do roboty itp zostaje na koncie 2500 to nie jest źle.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
No właśnie.
A jak za bardzo poszalał, to i na same alimenty braknie... :D:p

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Bez jaj...
Nie można sobie wyliczać opłacalności prowadzenia biznesu wpisując po stronie kosztów kredyt na mieszkanie, alimenty i inne temu podobne.
To jeszcze dorzuć 4 stówki na wizytę w domu publicznym.:p

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Bez jaj...
Nie można sobie wyliczać opłacalności prowadzenia biznesu wpisując po stronie kosztów kredyt na mieszkanie, alimenty i inne temu podobne.
To jeszcze dorzuć 4 stówki na wizytę w domu publicznym.:p
zapomniałeś jeszcze do listy dorzucić pizdogrebałko:p:D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
EEE na to mądrych nie ma bo to zależy gdzie położony jest warsztat i inne ... moja koleżanka wraz z mężem prowadziła warsztat w centrum miasta i prosperowała .. najdziwniejsze jest to że ona ani mąż o samochodach nic nie wiedzieli , zatrudniali jakiś mechaników i działało dopóki właściciel nie zmarł i ich z lokalu nie wykopali .. żawsze mnie to dziwiło ale ....

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Moje zarobki jako mechanika, są całkiem dobre, ale jako właściciela warsztatu po opłaceniu płatności były trochę gorsze, ale teraz przy mniejszych płatnościach i doliczonej emeryturze jest jeszcze lepiej. I teraz mogę żyć i trzysta lat.:)

A swoją drogą, to w Miechowie jest drogi dom publiczny, tak myślę, bo wstyd się przyznać, ale nigdy w takowym nie byłem.:)
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Panie Jacku, 4 stówki miesięcznie, na wizyty w domu publicznym to chyba nie jest aż tak dużo. Zakładając cztery wizyty to tylko stówka za wizytę.... Nie wiem czy to dużo, bo również nigdy nie byłem.... Jakoś tak się złożyło, że jak byłem młody to nie chodziłem, a teraz mając swoje lata, to cóż.... roczny przydział dwunastu karnetów od żony, koniec października, a 10 jeszcze nie wykorzystanych.....

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Panie Jacku, 4 stówki miesięcznie, na wizyty w domu publicznym to chyba nie jest aż tak dużo. Zakładając cztery wizyty to tylko stówka za wizytę.... Nie wiem czy to dużo, bo również nigdy nie byłem.... Jakoś tak się złożyło, że jak byłem młody to nie chodziłem, a teraz mając swoje lata, to cóż.... roczny przydział dwunastu karnetów od żony, koniec października, a 10 jeszcze nie wykorzystanych.....
Panie Greghornie, uważam, że seks jest przereklamowany.:)

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom