• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zbiornik płynu eolys C-Max

mechanikauradzika

Początkujący
Punktów
1
Witam, pytanie do Was, może mi ktoś określić gdzie znajduje się zbiornik płynu eolys w Fordzie C-Max 2010r., silnik 1.6 Tdci 110KM.
Pojawiły się błędy P2584 oraz P2585, więc chcę dolać płynu, ale nie wiem, gdzie dokładnie jest ten zbiornik.
Dzięki

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Witam, pytanie do Was, może mi ktoś określić gdzie znajduje się zbiornik płynu eolys w Fordzie C-Max 2010r., silnik 1.6 Tdci 110KM.
Pojawiły się błędy P2584 oraz P2585, więc chcę dolać płynu, ale nie wiem, gdzie dokładnie jest ten zbiornik.
Dzięki
Koło zbiornika paliwa

Mobilny46

Uczestnik
Punktów
2
Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Koło zbiornika paliwa. Uciążliwe jest uzupełnianie dodatku no ale trzeba sobie jakoś radzić. Podstawą przy takim zabiegu jest zabezpieczenie dłoni oczu itd ponieważ środek jest bardzo szkodliwy.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Mechanikauradzika... Przepraszam... Nazywasz się mechanika u kogoś tam a nie wiesz jak zmienić worek/ zbiornik ew uzupełnić go w aucie które tak na prawdę jest co 6-7 silnikowo w każdym warsztacie... Zabieg jest prosty jak budowa cepa... Zajrzyj choć raz pod auto będziesz wiedział gdzie jest.. Czekasz na instrukcje z obrazkami która kostkę odpiąć i która srobe odkrecic? Gdzie masz "chłopie"mózg?! A raczej... W swoją ci×e wlej sobie ten płyn bo inaczej nie można powiedzieć... A.. I jeszcze... Bez kompa nie zawracaj sobie głowy z szukaniem bo nawet jak znajdziesz, dolejesz to da Ci to tyle pożytku co Twój mózg.. Więc zero...

mechanikauradzika

Początkujący
Punktów
1
Mechanikauradzika... Przepraszam... Nazywasz się mechanika u kogoś tam a nie wiesz jak zmienić worek/ zbiornik ew uzupełnić go w aucie które tak na prawdę jest co 6-7 silnikowo w każdym warsztacie... Zabieg jest prosty jak budowa cepa... Zajrzyj choć raz pod auto będziesz wiedział gdzie jest.. Czekasz na instrukcje z obrazkami która kostkę odpiąć i która srobe odkrecic? Gdzie masz "chłopie"mózg?! A raczej... W swoją ci×e wlej sobie ten płyn bo inaczej nie można powiedzieć... A.. I jeszcze... Bez kompa nie zawracaj sobie głowy z szukaniem bo nawet jak znajdziesz, dolejesz to da Ci to tyle pożytku co Twój mózg.. Więc zero...
Bardzo dziękuję za rzetelną i wyczerpującą odpowiedź. Zalecam melisę ;)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Wybacz ale skoro mechanik pyta gdzie jest jedna z podstawowych rzeczy przy obsłudze hdi to sorry... Wyjść z siebie i stanąć obok...
Również pozdrawiam...
Czasem i wyżyć się trzeba...

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Koło zbiornika paliwa. Uciążliwe jest uzupełnianie dodatku no ale trzeba sobie jakoś radzić. Podstawą przy takim zabiegu jest zabezpieczenie dłoni oczu itd ponieważ środek jest bardzo szkodliwy.
A najlepiej ubrać się w kombinezon kosmity :dead::nailbiting:

Mobilny46

Uczestnik
Punktów
2
Jeżeli komuś zdrowie jest obojętne to spoko. Wyobraź sobie że jest bardzo rakotwórczym środkiem... Wystarczy kombinezon lakierniczy.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Wszystko jasne wystarczy być ostrożnym w kombinezon natomiast się nie ubieram ale rację masz zdrowie najwazniejsze
Automatyczne połączenie postów:

Wszystko jasne wystarczy być ostrożnym w kombinezon natomiast się nie ubieram ale rację masz zdrowie najwazniejsze

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Spawać bez maski też można, tylko trzeba ziemniaczki sobie potem kupić w drodze do.domu :artist:

Do góry Bottom