• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zestaw kluczy Honiton

RainM1A2

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zaklików
Witam wszystkich , jest to mój pierwszy post u was i liczę na fachową pomoc w doborze kluczy .
Szukam zestawu kluczy do garażu najlepiej w walizce{bez kluczy płaskich w zestawie} , klucze nie będą używane cały czas a raczej sporadycznie.
Przeglądając internety natknąłem się na klucze mało mi znanych marek np.Honiton, Hogert, Coval a z tych mi znanych to Yato, Geko czy Stanley . Na cały zestaw chciałbym przeznaczyć kwotę w granicach 350pln.
Czy np taki zestaw kluczy http://allegro.pl/honiton-zestaw-narzedziowy-klucze-nasadowe-94szt-i7209846871.html jest Waszym zdaniem opłacalny w stosunku elementów do ich ceny?
Czy za taką cenę znajdę coś wartego uwagi ?

RainM1A2

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zaklików
No właśnie taki zestaw już mam , wszystko z tego oprócz tego zestawu z yato i covala poszło w piz**

Damian bertone

SuperMechanior
Punktów
39
Miasto
Wólka
Witam mam zestaw Honitona i jak narazie nie narzekam. W yato grzechotki maja wiecej zębów i czasami gdy mało miejsca sprawdzają sie lepiej. Ale jak narazie honiton z zielonej walizki bez zarzutu. Jedyne denerwujące przy tych kluczach jest to że potrafią przekrecić sie plastikowe rączki od grzechotek. Ale koncówki i elementy wydają sie lepsze niż w Yato. Mechanik u którego pracowałem miał takie honitony wiele lat i był cały komplet wiec raczej wytrzymałe. Gdy ja przegladałem przed zakupem dużo stron czesto polecali. Pozdrawiam

RainM1A2

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zaklików
Dziękuję bardzo za ocenę Twojego kompletu , rozglądałem się również za zestawem od Hogerta http://allegro.pl/hogert-zestaw-kluczy-nasadowych-klucze-112-prezent-i6938077799.html , ale to może niech jakiś właściciel kluczy się wypowie :) . Co do Yato to szwagier ma zestaw 94 elmentów i od jakiś 4 lat tylko kilka bitów się rozleciało a i jeszcze klucz 19 bo klucz pneumatyczny przy odkręcaniu szpilki go skończył :( specjalnie zestaw nasadek pneumatycznych Yato kupiłem na taką okazję

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Honiton to powiem że w miarę dobra półka. .. na pewno lepsze niż yato

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Działam na honim od 4 lat jednym zestawem nasadek żadna nie padła jeszcze polecam. A mogły by niejedną historię napisać. Co ważne nie boją się rury.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
A ja mam yato od 5 lat. Nie wiem jak teraz ale narazie wsio bangla

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Mam honitona od 2009.... Działa ok. Grzechotki ok. Niektóre bity połamałem (3szt)... ale wisiałem na kluczu lub używałem udaru więc nie dziwota :D Reszta nie do zajechania.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Dokypuje hazeta w razie potrzeb. No i chyba jednak hazet. To jedyne t45 które odkrecilo stabilizator tył w cytrynie c5 małżonki ino cena

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Kiedyś kupiłem zestaw forsage, jedyne nasadka 15 nie wytrzymała rury 2 metry, reszta ok, nawet z mocnym pneumatem.
Klucze płaskie coval, 22 poddało się na swożniu x traila.
Cały wózek Premium tools jedynie śrubokręty poszły od stukania w nie młotkami.
Jak używasz z głową to wszystko wytrzyma ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Dziękuję bardzo za ocenę Twojego kompletu , rozglądałem się również za zestawem od Hogerta http://allegro.pl/hogert-zestaw-kluczy-nasadowych-klucze-112-prezent-i6938077799.html , ale to może niech jakiś właściciel kluczy się wypowie :) . Co do Yato to szwagier ma zestaw 94 elmentów i od jakiś 4 lat tylko kilka bitów się rozleciało a i jeszcze klucz 19 bo klucz pneumatyczny przy odkręcaniu szpilki go skończył :( specjalnie zestaw nasadek pneumatycznych Yato kupiłem na taką okazję
Honiton bardzo twarde narzędzia

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Do profeski potrzeba mocy nie głowy a wszystko wokół covala i yato to maślane, maślanką polane.
Busów nie robię, w osobówkach śruby zrywają bez problemu, tłuczenie pneumatem wytrzymują, terenówki też robią czyli dla mnie są wystarczające

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Podobnie, mam i jedno i drugie , proxxon ma troche przyjemniejsze i precyzyjniejsze grzechotki, za to te z honitona sa pancerne.Nasadki podobnie

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
Nasadki proxxona mają tą wadę, że po jakimś czasie ścierają się oznaczenia numeracji.

Do góry Bottom