• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zestaw narzedziowy

xkamilox

Nowy
Punktów
0
Miasto
a-stow
witam. Na wstepie odrazu powiem ze jestem nie wtajemniczony zbyt dobrze w wyborze kluczy wiec was sie spytam:
wymagania
-grzechotka 1/2 zeby wytrzymala sporo
-klucze nasadowe krotkie
-klucze do swiec
Uzytek niby domowy ale naciskiem na mocny uzytek
i teraz co znalazlem i stworzylem
1) https://www.budujesz.pl/inventory/info/ceaceac1/
2) https://www.budujesz.pl/neo-zestaw-kluczy-nasadowych-1-4-1-2-110szt-08-666-72936/
3) https://www.budujesz.pl/yato-zestaw-kluczy-nasadowych-1-4-1-2-94szt-yt-1268-29704/
4) https://www.budujesz.pl/stanley-zestaw-kluczy-nasadowych-1-4-1-2-92szt-95-586-72915/
ad1 o proxonie czytalem ze sa nie zawodne ale no taki troszke ubogo ale porzadny na 1/2 cala chyba jest
ad2 neo przekonania osobiscie nie mam bo to topex wytwarza(sciaga) niby reklamowane na porzadny sprzet warsztatowy ale nie mam przekonania osobistego
ad3 yato tu wielka nie wiadomo rzadko spotykalem jak gdzies odbywalem praktyki, niby grzechotki i nasadowe wytrzymaly to reszta szybko sie zuzywala
ad4 stanley cenie tego co ja zlozylem slyszalem pochlebne rzeczy na jego temat ale osobiscie nie korzystalem

I tu do was drodzy forumowicze pytanie co wybrac
głownie i tak bede uzywal z grzechotki 1/2 wiec na wyposazenie torxy itp nie patrze
poprostu ma mi to wytrzymac dluzszy czas

Z gory dziekuje :) Pozdrawiam :)

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Osobiście mam neo już 3 rok i jak na razie dobrze się trzyma

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
ja mam do domowego, aczkolwiek bardzo intensywnego (jak na dowowe) użytku jonneswaya, zestaw chyba 84 elementy (nasadki plus płasko-oczkowe) już kilka łądnych lat i jestem bardzo zadowolony.
Zainteresowałbym się może honitonem raczej same dobre opinie o nim, a cenowo tańszy.

Generalni sugeruję zestaw nasadek oraz płaskich - masz wszystko w jednym miejscu, a na pewno będizesz używac

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
witam. Na wstepie odrazu powiem ze jestem nie wtajemniczony zbyt dobrze w wyborze kluczy wiec was sie spytam:
wymagania
-grzechotka 1/2 zeby wytrzymala sporo
-klucze nasadowe krotkie
-klucze do swiec
Uzytek niby domowy ale naciskiem na mocny uzytek
"Mocny użytek" - co masz na myśli? Bo jak zakładanie 2m rurki na grzechotkę 1/2" to każdą markę zajedziesz po pewnym czasie.
Ze swojej strony używam i polecam Honiton (zielone pudełko 94el). Mam od 2008 i jak do tej pory działa. Problematyczne były tylko bity bo niektóre połamałem (ale głównie ze swojej winy - pneumat). Pozostałe nasadki spisują się dobrze, trzymają wymiar, nie obmykają śrub, wytrzymują klucz pneumatyczny. Grzechotki do tej pory sprawne. Nasadka 16" do świec nie trzyma już tej gumki wewnętrznej co jest problematyczne przy montażu świec (bo potrafi zostać na wkręconej świecy).

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Również bardzo polecam firmę Jonnesway. Narzędzia bardzo fajnie wykonane, solidne i przy tym cena nie powala z nóg. Osobiście używam ponad rok wózka z wyposażeniem Jonnesway i jestem mega zadowolony.

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Od siebie polecam:wkrętaki Wera do pobijania takie żółte są godne polecenia,płasko -oczkowe Hazet seria 600N lub Stahlwille ewentualnie Heyco seria Maxline,nasadki Hazet lub Stahlwille, nie polecam nasadek Facom,grzechotki Hazet lub bardzo fajna jest grzechotka szczelna od firmy Facom,żaba i lewarki i kobyłki tylko Compac super wykonanie i jakość,młotki bardzo dobrej jakości można kupić z firmy Picard, teraz na probe zamówiłem sobie klucz płasko-oczkowy firmy Beta, z tego co wiem ta firma się strasznie opuściła ale zobaczymy

Do góry Bottom